Anayasa Mahkemesinin Gül Kararı

Anayasa Mahkemesinin Gül Kararı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili verdiği karara yönelik, ''Anayasa Mahkemesi'nin kararını olumlu buluyorum. Farklı bir karar çıkması Türkiye'yi zora sokardı. Anayasa Mahkemesi'nin

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili verdiği karara yönelik, ''Anayasa Mahkemesi'nin kararını olumlu buluyorum. Farklı bir karar çıkması Türkiye'yi zora sokardı. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını iyi düşünülmüş, isabetli bir karar olarak görüyorum'' dedi.

Başbakan Yardımcı Beşir Atalay, Kalecik Barajı'nın temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili kararı hatırlatması üzerine, ''Anayasa Mahkemesi'nin kararı hayırlı olsun. Doğrusu ben de 7 yıl olması gerektiğini düşünüyordum. Zaten kanun öyle çıktı. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin kararını olumlu buluyorum. Farklı bir karar çıkması, Türkiye'yi zora sokardı. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını iyi düşünülmüş, isabetli bir karar olarak görüyorum'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise konu hakkında, ''Hayırlı olsun. Yüce Mahkeme bir karar vermiş. Bu karar, raportörün ilan ettiği kararla uyumlu şekilde oy birliği ile çıkmıştır'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Gül'ün ikinci kez aday olması konusunu da sonuçlandırdığını belirten Kapusuz, ''Aday olması halinde ikinci kez seçilebileceğine karar verdi. Bir husus çok net bilinsin ki, Türkiye'ye hizmet noktasında görev üstlenmiş olan sayın Gül, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi bu mermleketin hayrına olan her işin içinde olurlar, memlekete ve millete faydalı olmak için her türlü fedakarlığı yaparlar. Ama birilerinin beklediği, umut ettiği ihtilaflara ise asla fırsat vermezler'' ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da kararla ilgili olarak, 'Hayırlı olsun' demekle yetindi.