Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda Polis Günü Ankara Koşusu Düzenlendi

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda Polis Günü Ankara Koşusu Düzenlendi

ANKARA 75. Yıl hipodromu'nda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Sekreteri H.Turgut Alakuşun katılımıyla düzenlenen "ilk bahar yaz sezonu" açılışında...

ANKARA 75. Yıl hipodromu'nda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Sekreteri H.Turgut Alakuşun katılımıyla düzenlenen "ilk bahar yaz sezonu" açılışında polis günü Ankara koşusu yapıldı.

Koşuda safkan atlar yarışırken locada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ayhan Karayama, Güney Sudan Büyükelçisi Amb. Majok Guandong ve at sahipleri ile yönetim kurulu üyeleri de koşuyu izledi.

Gündemde ki olaylar ve şehit haberlerinden dolayı koşuyu izlemeye polis teşkilatından katılım olmadı ve kupa töreni düzenlenmedi.

TJK Ankara 75. Yıl Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt, "Yarış sezonu Nisan ayında başlayıp Kasım ayında bitecek şekilde 8 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Yarış sezonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kraliçe II. Elizabeth, Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı gibi önemli koşular yapılmaktadır" dedi.

"HİPODROM, AİLECEK GELİP GÜZEL VAKİT GEÇİREBİLECEK BİR YER"

Bozkurt, "Hiç hipodroma gelmemiş ve Türkiye Jokey Kulübünü yakından tanımayan insanlar hipodrom denildiğinde ilk akıllarına gelen şey yarışlar ve müşterek bahis oyunları olmaktadır. Ancak Hipodromlarımız ayni zamanda insanlarımızın ailecek gelip, piknik yapıp çocuklarını ponylere bindirip, hipodromda bulunan cafe ve restaurantlarda yemeğini yiyip çok güzel vakit geçirebilecekleri alanlardır. Bu anlamda Ankara 75. Yıl Hipodromu gerek tesisleri, cafe ve restaurantları gerekse geniş piknik alanları ile çok zengin bir Hipodromdur" dedi.

(FOTOĞRAF)