Ankara Barosu 3 adayla seçime gidiyor

Ankara Barosu 3 adayla seçime gidiyor
Güncelleme:

Ankara Barosu, 8-9 Ekim’de Olağan Genel Kurul’a gidiyor. Mustafa Köroğlu, Hakan Gönenç ve Sevinç Kocaoğulları adaylıklarını açıkladı.

Türkiye’de ‘çoklu baro’ sisteminin yasalaşması sonrasında Ankara ve İstanbul’da kurulan 2 No’lu barolar ile birlikte sayıları 83’e yükselen il baroları, yeni yönetim kadrolarını ve baro başkanlarını belirlemek üzere ekim ayında olağan genel kurullarını yapmaya hazırlanıyor. 

Avukatlık Kanunu’na göre 2 yılda bir ekim ayında yapılan baro seçimleri kapsamında ilana çıkan Ankara Barosu, 8-9 Ekim tarihlerinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olağan genel kurul ile sandık başına gidecek.  

Geçmiş dönemdeki başkanları çıkaran Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSA) haziran ayında yaptığı önseçim ile Mustafa Köroğlu’nu aday olarak gösterirken, son seçimlerde oylarını artıran Avukat Hakları Grubu da ekim ayında yapılacak seçime Hakan Gönenç ile girecek. Ankara Barosu Olağan Genel Kurulu öncesinde adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Sevinç Kocaoğulları oldu. Şu ana kadar üç ismin adaylık açıklaması yaptığı baroda, seçimlere yakın birkaç adayın daha çıkabileceği konuşulurken, seçimin de bu üç grup arasında geçeceği ifade ediliyor.  

Gazete Duvar