Ankara Barosu'ndan Feyzioğlu hamlesi

Ankara Barosu'ndan Feyzioğlu hamlesi
Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Cumhurbakanlığı Külliyesi'ndeki adli yıl açılış törenine katılmasının ardından Ankara Barosu da TBB'yi seçime çağırdı.

Yeni yargı yılının açılışının Ankara'daki sarayda yapılmasını protesto eden barolar bu açılışa Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) temsilen katılan Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu'nu protesto etti.

ANKARA BAROSU DA SEÇİME ÇAĞIRDI
İstanbul Barosu'nun seçim çağrısının ardından Ankara Barosu da ilan vererek TBB'yi seçime çağırdı.

Barodan yapılan açıklamada, "Ankara Barosu'nun 04.09.2019 tarihli yönetim kurulu toplantısında Avukatlık Kanunu'nun 115/2. Maddesi uyarınca Türkiye Barolar Birliği'nin seçim gündemli olağanüstü genel kurula çağrılmasına karar verilmiştir" denildi.

Ankara Barosu'ndan Feyzioğlu hamlesi - Resim : 1

İSTANBUL BAROSU'NDAN SEÇİM ÇAĞRISI
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Beştepe'de düzenlenen 'Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmasının ardından İstanbul Barosu'ndan dikkat çeken bir adım gelmişti. Sosyal medya hesabı ve baronun internet sitesinden yayınlanan mesajla, "İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleriyle toplantı kararı aldı" denilmişti

NE OLMUŞTU?
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun 'Yargı bağımsızlığını zedeler' diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 'Adli Yıl Açılış Töreni'ne, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, katılma kararı almıştı. Törende ilk konuşmayı da yapan Feyzioğlu, "Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır. Biz o yüzden buradayız. Barolar Birliği sadece cumhuriyetin tarafındadır" ifadelerini kullanmıştı.

Feyzioğlu Beştepe'de: ''Yargı reformu doğru bir strateji belgesidir''Feyzioğlu Beştepe'de: ''Yargı reformu doğru bir strateji belgesidir''

Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nu alkışladıErdoğan, Metin Feyzioğlu'nu alkışladı