Ankara Büyükşehir Belediyesi önü karıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi önü karıştı
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Bşakanlığı gece yarısında yaklaşık 150 kişinin "bazı çalışanlara kadro verildiği" iddiasıyla başlattığı eyleme sahne oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece geç saatlerde hareketlilik yaşandığı görüldü. Kalabalık bir grubun belediye önüne geldiği güvenlik kuvvetlerinin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşılan videolara yansıdı. Gerginliğin nedeninin Belediyeye bağlı Aile Yaşam Merkezlerinde ek ders ücreti ile çalışan yaklaşık 150 kişinin, bazı çalışanlara kadro verildiği iddiasıyla yaptığı eylem olduğu anlaşıldı.

İstifa tartışmalarıyla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde dün gece hareketli saatler yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Aile Yaşam Merkezlerinde ek ders ücreti ile çalışan yaklaşık 150 kişi, bazı çalışanlara kadro verildiği iddiasıyla gece saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Bunun üzerine çok sayıda polis belediye önünde önlem aldı.

İşçilerin eylem yaptığı haberini alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, çalışanların olduğu bölgeye gelerek açıklamalarda bulundu.

Burada toplanan kalabalığa konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, "Başkanımızın Ramazan ayında vermiş olduğu sözü yerine getirmek için çalışıyoruz. Biliyoruz sabırsızsınız, biran önce bu sözün yerine getirilmesini bekliyorsunuz. Dolayısıyla biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama elimizde belli sayıda bir kadro var. Hepinize kadro verilecek, şartları tutan. Şu anda elimizdeki kadro sayısı 175. Dolayısıyla işe giriş tarihinden itibaren 175 kişiye kadro vereceğiz. Ondan sonra Kasım’ın başında belediye meclisimiz var. Buradan diğer arkadaşlar, öbür arkadaşlara da kadro açılması konusunda karar alacağız, bakanlığın onayına sunacağız" dedi.

Aldoğan ise ilk meclis toplantısında kadro konusunun ele alınacağı bilgisini verdi.  Belediye önünde beklemelerinin işçilere bir şey kazandırmayacağını söyleyen Aldoğan, "Boşa beklemiş olursunuz. Herhangi bir müdahale yapılsın istemiyoruz, o yüzden mümkünse burayı acil boşatın. Buna gerek yok." dedi.Bu hafta içinde yeni kadro alımları olduğu yönünde işçilerin itirazları üzerine Aldoğan, bu gece kadro için atılan imzaların geçersiz olduğunu ifade etti. 

Gözyaşlarına hakim olamayan bir işçi, uzun zamandır kadro beklediğini Aldoğan'a iletti. Aldoğan da buna karşılık, herkesin hakkını teslim etmek için uğraştıklarını belirtti.

Yapılan bu açıklamaya çalışanlar tepki verdi. Ardından Balcı, belediye binasına gitti. Bu sırada bekleyenler arasında fenalaşanlar gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 

Bir süre daha belediye önünde bekleyen çalışanlar, daha sonra polisin uyarısıyla ayrıldı.

Kalabalığın protestosu sosyal medyaya da yansıdı. Bazı kullanıcıların paylaştığı videolarda kalabalığın 'Külliye'ye gidelim' şeklinde bağırdığı görüldü. 

AA/DHA