Ankara–İstanbul uçağındaki panik anları kamerada

Güncelleme:

Gazeteci Orhan Uğuroğlu Ankara İstanbul seferini yapan uçağın İstanbul Havalimanı’na inerken yaşanan korku dolu anlarını görüntüledi.

Ankara-İstanbul seferini yapan 19.50 uçağında bulunan yolcular, fırtınalı havada zor anlar yaşadı. İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçakta bulunan yolcuların arasında yer alan Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu bu anları kayıt altına aldı.

Uçak körüğe yanaşmayınca yolcular otobüslerle terminale alındı. Olayın şokunu üstlerinden atmaya çalışan yolcular, uzun süre kendine gelemedi. Uğuroğlu’nun aktardığına göre, ismini söylemeyen bir yolcu “Uçağın düşeceğini sandım. Tabir yerindeyse ölüp ölüp dirildik. Pilot bir mucizeyi gerçekleştirerek bizi kazasız belasız indirmeyi başardı” yorumunu yaptı. Bir başka yolcu da “Uçağın çatırtı sesleri hala kulaklarımda çınlıyor. Ha düştük ha düşüyoruz diye diye inmeyi başardık. Yaşamım bir film şeridi gibi gözlerimin içinden geçti” dedi.

RÜZGAR TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

İstanbul Havalimanı’nın Ekim 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasından sonra uçakların rüzgar sebebiyle havalimanına inmekte zorluk çekmesi bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. Özellikle kötü hava koşulları gerekçesiyle havalimanına inemeyen ya da gecikmeli olarak inen uçaklar bu tartışmaların alevlenmesine neden olmuştu.

YeniÇağ