Ankara'da 12 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası

Ankara'da 12 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası

Geçen yıl 1 Ekim'de EGO otobüsünün Dikimevi'ndeki durakta bekleyenlere çarpması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirmesine ve 12 kişinin de yaralanmasına ilişkin davada, kusur konusunda yeni rapor alınmasına karar verildi- İstanbul Teknik Üniversitesinde göre

ANKARA (AA) - Ankara'da geçen yıl 1 Ekim'de EGO otobüsünün Dikimevi'ndeki durakta bekleyenlere çarpması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirmesine ve 12 kişinin yaralanmasına ilişkin davada, kusur konusunda yeni rapor alınmasına karar verildi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Erol Ayaz, şikayetçiler ve tarafların avukatları katıldı.

Bazı müştekiler, ifadelerinin ardından davaya katılma talebinde bulundu.

Söyleyecek bir şeyi olup olmadığı sorulan sanık şoför Ayaz, "Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olay tamamen kazadır." dedi.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Şahin, kazada kusur konusunda bir kez daha uzman heyetten rapor alınmasını talep etti.

Savcı Şahin, sanık Ayaz'ın tutukluluk halinin devamını ve eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, kazadaki kusur konusunda, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli üç kişiden oluşacak heyetten, yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verdi.

Ayaz'ın tutukluluğunun devamına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

İddianamede Ayaz'ın, "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.