Ankara'da ilk durak Anıtkabir

Ankara'da ilk durak Anıtkabir

Cumhuriyeti'in 93. yıldönümü kutlamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başladı.

Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek çelenk sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının da bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misakı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen liderliğiniz altında yürütülen destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş, 93 yıl evvel Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir.

246 şehit ve 2 bin 194 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz kazanımları koruyarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız. Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zatıaliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Erdoğan ve beraberindekiler Misakı Milli Kulesi'nden ayrılırken vatandaşlarca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Bu arada Anıtkabir'de tören için özel hazırlık yapıldı. Çiçeklerle süslenen Anıtkabir'e büyük boy Türk Bayrağı asıldı.

Anıtkabir'e girişlerde rütbeli askerler de arandı.

Anıtkabir, resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı.

AA