Ankara'da öldürülen terörist Anıtkabir'de keşif yapmış

Ankara'da öldürülen terörist Anıtkabir'de keşif yapmış

Ankara'da bugün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen canlı bombanın Anıtkabir'deki keşif görüntüleri ortaya çıktı.

Ankara Eryaman'da güvenlik güçleri canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen bir teröristin bulunduğu binaya operasyon düzenlemiş operasyon sırasında çıkan çatışmada DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirilmişti.

Sabaha karşı 03.00'da düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen teröristin DEAŞ üyesi olduğu ve Anıtkabir'e bombalı saldırı planladığı açıklanmıştı. Teröristin, 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. olduğu da öğrenilmişti.

İşte bu teröristle ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı. Canlı bombanın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahat yeri olan Anıtkabir'deki görüntüleri ortaya çıktı. Terörist Atatürk'ün mozelesinin önüne kadar gitmiş.

Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenlerini hedef alacağı iddia edilen DEAŞ mensubu terörist Anıtkabir'e gidip keşif yapmış.

İşte o fotoğraf:

2,2beqo7ngzkkz1tuueueeqq.jpg

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilip takibe alınan teröristin eski Türkiye Büyük Millet Meclisi civarında yaptığı keşif anında da görüntülendiği belirlendi.

o-teroristin-kimligi-aciklandi-2457083.jpeg
 

VALİ AÇIKLADI, BAKAN DOĞRULADI

Ankara Valisi Ercan Topaca Ankara'daki operasyonun ardından yaptığı açıklamada teröristin Anıtkabir ve eski Meclis civarında keşif yapmasından, 29  Ekim veya 10 Kasım törenleri ya da halkın yoğun bulunduğu yerlerde terör  saldırısı hedeflendiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada "Eski Meclis Binamızda hem de Anıtkabir'de keşifler yapıldığı doğrudur. Önümüzdeki günlerde valimiz basınla ve kamuoyu ile paylaşacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara'da öldürülen terörist Anıtkabir'de keşif yapmış - Resim : 3

Ankara'da öldürülen terörist Anıtkabir'de keşif yapmış - Resim : 4

Ankara'da öldürülen terörist Anıtkabir'de keşif yapmış - Resim : 5 Ankara'da öldürülen terörist Anıtkabir'de keşif yapmış - Resim : 6