Ankara'da ''Barınamıyoruz'' eylemine polis müdahalesi

Ankara'da ''Barınamıyoruz'' eylemine polis müdahalesi
Güncelleme:

Ankara'da ''Barınamıyoruz'' eylemi yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Bazı eylemciler elleri arkadan plastik kelepçeyle bağlanarak gözaltına alındı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler “Barınamıyoruz” çağrısıyla Ankara’da eylem yapmak istedi.

Ankara dışında gelen öğrenciler şehir girişince araçları durdurularak, gözaltına alındı. Valiliğin Ulus Meydanı’ndaki açıklamayı yasaklaması üzerine Ankara’daki öğrenciler Kızılay Konur Sokak’ta eylem yapmak istedi. Ancak polis gençlere izin vermedi.

Polis, gençlerin ellerini arkadan plastik kelepçeyle bağlayarak gözaltına aldı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Başkent’te bugün “Barınamıyoruz” eylemi yapmak istedikleri için gözaltına alınan üniversite öğrencileriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Öğrencilerin “marjinal gruplar” olarak tanımlandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

 “Marjinal gruplar tarafından ilimizde toplanma çağrısı yapılan ve Ankara Valiliği tarafından yasaklama kararı alınan etkinlikle ilgili olarak; duyurulan yasaklama kararına rağmen 12 Aralık 2021 günü saat 09:30 sıralarında söz konusu etkinliğe İzmir ilinden katılmak üzere gelenlerin bulunduğu araç Eskişehir yolu uygulama noktasında durdurulmuş, şahıslar müzakere yoluyla İzmir'e dönmeye ikna edilmiştir. Ancak geldikleri araç sürücüsünü darp ederek yolu trafiğe kapatan şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

“YÜRÜYÜŞ YAPMAK İSTERKEN ALINDILAR”
Söz konusu etkinliğe İstanbul ilinden katılmak üzere gelenlerin bulunduğu 2 araç ise İstanbul yolu uygulama noktasında durdurulmuştur. Gerekli uyarılara ve ikazlara uymayarak yürüyüş yapmakta ve trafiği aksatmakta ısrar eden şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yine önlemler kapsamında Yüksel Caddesi, Konur Caddesi ve Meşrutiyet Caddesi'nde genel asayiş uygulaması yapıldığı sırada, eş zamanlı olarak slogan atıp pankart açarak yaya yolunu trafiğe kapatan şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır"

VALİLİK İZİN VERMEMİŞTİ
Ankara Valiliği ise 10 Aralık 2021 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada gençlerin Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde yapmak istedikleri açıklamaya izin vermeyeceğini duyurmuştu. Valilik açıklamasında şunlar belirtilmişti: 

"Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerde,  '12 Aralık 2021 Pazar Günü Bütün Gençler Ankara'ya/Barınamıyoruz Hareketi 12 Aralıkta Ankara'ya Gidiyor' çağrısıyla protesto eylemi düzenlemek amacıyla  Ankara'ya gelinerek düzenlenecek etkinler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17'nci ve 22'nci maddeleri gereğince, İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir. İlan olunur."