PKK'ya peş peşe operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Güncelleme:

Terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapan ve örgütle irtibatı tespit edilen 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Van ve İstanbul'daki operasyonlarda ise 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da, terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ve örgütle irtibatlı oldukları iddiasıyla 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, kentte PKK/ KCK'nın faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen soruşturmada, örgüt propagandası yapan ve örgütle irtibatları tespit edilen 30 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararının verildiği bildirildi. Açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütüldüğü kaydedildi.

VAN'DA TERÖR OPERASYONU: 8 GÖZALTI

Van'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünü bahane ederek eylem hazırlığında olanlara yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanmasının yıldönümünü bahane ederek mahalle ve sokak eylemleri hazırlığında olan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.  Eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 8 şüphelinin belirlenen adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı. 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. 

İSTANBUL'DA 12 PKK'LI YAKALANDI

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'nın İmralı Adası'nda tutuklu bulunan elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümünde korsan gösteri ve emniyet mensuplarına yönelik silahlı saldırı hazırlığında oldukları ileri sürülen PKK üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında, eylem hazırlığında olan çoğu örgütün gençlik yapılanmasına mensup şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul'da çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 12'si yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda, tabanca ve mermiler, çeşitli ebatlarda bıçak ve örgütsel dergi, kitap ve doküman ele geçirildi.

Yakalanan 12 PKK'lı, gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor
 

DHA