Anne, baba ve öğretmenlerin sözleri çocuklarda çok etkili

Anne, baba ve öğretmenlerin sözleri çocuklarda çok etkili

Ankara’nın Polatlı Maltepe Dershaneleri 24 Mart tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde velilere ve öğrencilere motivasyon semineri düzenledi.

Ankara’nın Polatlı Maltepe Dershaneleri 24 Mart tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde velilere ve öğrencilere motivasyon semineri düzenledi. Eğitimci-Yazar Ziya Baran, "Her kelimenin bir enerjisi var. Taşın suda oluşturduğu etki nasıl ise anne, baba ve öğretmenlerin söylediği sözler de o kadar etkili." dedi.

    Eğitimci-Yazar Ziya Baran, velilere ve öğrencilere sınav öncesi stres yönetimi, öğrenci-veli, öğrenci-öğretmen ilişkilerin hakkında bilgiler verdi. 13 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen seminere, Polatlı Maltepe Dershanesi Genel Müdürü Orhan Çolak, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

    Başarıya giden yolun sadece ders çalışmaktan geçmediğini anlatan Eğitimci-Yazar Ziya Baran, kitap okumanın başarılı olmadaki payının büyük olduğunu söyledi. Baran, motivasyonun bir insanın, bir işi başarabileceğinin yüzde yüz inanmasından geçtiğini belirtti.

    Cesareti olmadığı için kalabalık arasında nice insanların kaybolup gittiğini aktaran Eğitimci-Yazar Ziya Baran, öğrencilerin beyinlerinden korkuyu arındırmaları gerektiğini, anne, baba ve öğretmenlerin tutumlarının önemli olduğunu vurguladı.

    ‘Cesaretin kaybolduğu yerde başarı biter’ diyen Eğitimci-Yazar Ziya Baran, “Bir çocuk 18 yaşına kadar 148 bin defa negatif söz işitiyor. Her kelimenin bir enerjisi var. Taşın suda oluşturduğu etki nasıl ise anne, baba ve öğretmenlerin söylediği sözler de o kadar etkili. Bir tohumdan bir ağaç, bir orman oluşuyorsa: çocuklarda böyle gelecekte bir orman gibi olabilir. Bakış açısı çok önemli. Bakış açılarınız çocuklarınızın geleceğini etkiler. Onları motive eder. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi, hep paşam, paşam benim diye hitap ederdi.” dedi.

    Velilere, ‘Televizyonu azaltın’ tavsiyesinde bulunan Ziya Baran, televizyonun şiddet ve tüketimi arttırma eğilimi olduğunu, bunun için kitap okuması gerektiğini ifade etti. Baran, “Çocuklar yokken televizyon izleyin, oturup onlarla beraber çalışın. Çocuklarınız sözcük dağarcığını geliştirin. Okuduklarını size anlatsın, onları ödüllendirin. Kendimizi değiştirip, geliştirebiliyorsak. Çocuklarımızı da değiştirip, geliştirebiliriz. Her negatif kelime vurmak gibi, her eleştiri ok gibi geliyor çocuğa. Evde bir takım oluşturun. Bu takımın lideri siz olun. Onları yüreklendirin, cesaretlendirin. Eleştirmeyin.” şeklinde konuştu.

    Baran, daha sonra velilerle hafıza oyunu oynadı. Baran, velileri öğrencilerin sınavlarda duruş teknikleri hakkında bilgiler verdi.

    Polatlı Maltepe Dershanesi Genel Müdürü Orhan Çolak, seminer sonrası Eğitimci-Yazar Ziya Baran’a çiçek takdim etti.

    Eğitimci-Yazar Ziya Baran seminer sonrası okuyucuların kitaplarını imzaladı. CİHAN