Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

Ankara'da şehit olan ve 4 ay öncesinde annesine ev alan şehidin haberi annesine söylenemedi.

Ankara'da teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Başçavuş 35 yaşındaki Eren Ördek'in İzmir'de yaşayan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Babasını yıllar önce kaybeden şehidin 4 ay önce kredi çekerek ev aldığı annesi Rahime Ördek'e oğlunun yaralı olduğu söylendi. Ağrılı ve Kürt kökenli olan şehidin yakınları, terörü lanetledi ve annesinin evinin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı astı.

Ankara'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına dün bomba yüklü otomobille düzenlenen saldırıda şehit olan Başçavuş Eren Ördek'in İzmir Buca'da ana ocağına ateş düştü. Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak Marmaris Aksaz'da görev yapan ve yaklaşık 4 ay önce de kara birliklerinde görev verilen Ördek'in tayinin Ankara'ya çıktığı belirtildi. Tayini çıktıktan sonra İzmir'de yaşayan ailesinin yanına, eşi Gülden Ördek, kızları Yaren Ördek (9) ve Ceren Ördek (4) ile gelen Başçavuş Eren'in kredi çekip annesi Rahime Ördek'e ev aldığı bildirildi. Kara birliklerinde görev yapacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşayan şehit Ördek'in yakınlarına "Artık ailemi ve çocuklarımı daha çok görebileceğim, onlara biraz daha vakit ayırabileceğim" dediği öğrenildi. Şehidin, Babası Nezir Ördek'i 6 yıl önce kanser hastalığından kaybettiği, 5 çocuklu ailenin 2'nci çocuğu olduğu kaydedildi.

EN SON EŞİNİ ARADI

Ağrılı ve Kürt olan Başçavuş Ördek'in kayınbiraderi Önder Çelikezen, eniştesinin vatanını çok sevdiğini her fırsatta vatanına hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getirdiğini söyledi. Patlama haberini duyduktan sonra eniştesine ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Çelikezen, "Eniştemi aradık ama açmadı telefonunu. En son ablamla konuşmuş, "Ben işten çıktım eve geliyorum, eve bir şey lazım mı?" diye sormuş. Kısa süre sonra da patlama olmuş. Saatlerce ulaşamadık, sonra acı haberi aldık. Annesine ev almıştı, yıllarca denizde görev yaptı ailesine kavuştu ama kısa sürdü" diye konuştu. Şehidin eşinin akrabası Mehmet Tota da terörü lanetleyip, "Bu işin Türk'ü Kürt'ü yok. Bu terördür. Bizim ailemizde Kürt de var Türk de, yeter artık. 6 ayda bir evine gelir çocuklarını görür 3 gün kaldıktan sonra yeniden denize açılırdı. 12 yıl denizlerdeydi. Karada görev almaya başladıktan sonra ailesini daha çok göreceği için seviniyordu" dedi.

ANNEYE SÖYLEYEMEDİLER

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin kardeşleri ve amcaları Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Olayla ilgili anne Rahime Ördek'e ise oğlunun şehit olduğu söylenemedi. Gözü yaşlı anneye oğlunun yaralı olduğu söylenebildi. Şehidin annesi için aldığı evin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı asıldı. Yakınları bina dışında taziyeleri kabul etmeye başladı.

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

[PAGE]

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

[PAGE]

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

[PAGE]

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

[PAGE]

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

[PAGE]

Annesine şehit olduğunu söyleyemediler

Etiketler şehit anne ev haber bayrak