Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (5)

Karaalioğlu Kent Müzesi Kompleksi inşaatı sürüyorANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi'nin inşaatı sürüyor. Projede, te...

Karaalioğlu Kent Müzesi Kompleksi inşaatı sürüyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi'nin inşaatı sürüyor. Projede, temel kazısının ardından ara verilmeden inşaat çalışmalarına başlandı. Hızlı ilerleyen proje kapsamında Antalya'ya yeni bir kültür merkezi kazandırılacak. Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi, 2 katlı olacak. Toplam 2 bin 700 metrekare alanı kapsayan projede, 165 kişilik hareketli döşeme sistemine sahip çok amaçlı konferans salonu bulunacak. Bu hareketli zemin sayesinde etkinliğe göre zemin şekillendirilebilecek.

Projede 420 metrekarelik alana sahip müze ve sergi salonu, zemin katta kafeterya ve alt katta ise restoran yer alıyor. Akdeniz'in alabildiğine algılanabildiği, Antalya'nın en gözde noktalarından birinde bulunan alana yapılan inşaat, gerek yapım tekniğiyle, gerek dekorasyonuyla bulunduğu alana yakışır niteliklerde tasarlandı. Antalya'nın sosyal kültürel mekanlara olan ihtiyacına katkıda bulunacak olan proje, içeriği ile de örnek bir yapı olacak.

KURS MERKEZLERİ OLACAK

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun uygun bulduğu proje, Kent Müzesi'yle bütünleşik olarak hizmet verecek. Komplekste düğün ve evlilik ritüellerine ilişkin sürekli ve geçici sergiler yapılacak. Ayrıca evliliğe hazırlık kursları düzenlenecek. Anne-baba okulları şeklinde çocuk gelişimine yönelik kurslar gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik tiyatro çalışmaları ve sanatsal etkinlikler de yapılacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: İnşaattan

===

MÜSİAD yönetimi göreve başladı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte 4 Ocak'taki genel kurulda göreve seçilen Başkan Resul Lekesiz ile yönetim kurulu üyeleri, bir araya geldi. Toplantıda konuşan Lekesiz, 4 Ocak'ta yapılan genel kurulda göreve seçilen yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Lekesiz, Türkiye'de 35 şube ve 14 temsilciliğin yanı sıra 49 ülkede de 129 irtibat noktasıyla 6 bin 500 üyeyi bünyesinde barındıran MÜSİAD'ın ihracata 17 milyar dolar katkı sağladığını vurguladı.

MÜSİAD Antalya Şubesi'nde 122 üyenin yer aldığını belirten Lekesiz, göreve yeni yönetimle başarılı çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi. Antalya'nın ve ülkenin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Lekesiz, "Üyelerimizin ulusal ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini yükseltmeyi. Sürekli gelişmelerini sağlamayı amaçlamaktayız" dedi. Toplantının ardından MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Lekesiz ile yönetim kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yönetim Kurulu ve Başkan Lekesiz

===

'Savaşa Hayır' mitingi

KUMLUCA Demokrasi Platformu, 20 Ocak'ta saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek 'Suriye'de Savaş Hayır' eylemine tüm savaş karşıtlarının katılması çağrısında bulundu. Kumluca Eğitim-Sen ilçe binasında bir araya gelen Demokrasi Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, hükümetin Suriye politikasına karşı birlik çağrısı yaptı.

Platform sözcüsü Birgül Kabaklı yaptığı açıklamada, hükümetin, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin 'Özgürlük ve Demokrasi' sözcükleri ardına gizlenen enerji kaynaklarına ve yollarına hâkim olma planlarına destek verdiğini söyledi. Kabaklı, AK Parti hükümetinin izlediği yanlış politikalar nedeniyle ülkenin ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirildiğini iddia etti.

Kabaklı, "AKP'nin işbirlikçi politikalarına karşı, eşit özgür, demokratik ve tam bağımsız bir ülke mücadelesini hep birlikte büyütmek için 20 Ocak Pazar günü sat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız. Suriye ile savaşa gidilsin diyenlere soruyoruz: 'O savaşa sevdiklerinizi, çocuklarınızı gönderir misiniz?" Cevabınız 'Hayır' ise o zaman pazar günü yan yana, omuz omuza olalım" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Basın toplantısından

===

Masal Okulu'ndan 90 yeni mezun

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı aile eğitim merkezlerinin Masal Okulu Projesi başarıyla sürüyor. 2'şer aylık periyotlarda tekrarlanan Masal Okulu'nun Kasım-Ocak dönemini tamamlayan minikler için Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi. 3-6 yaş grubu 90 öğrenci, yaptıkları resim ve elişi sanatları ürünlerini de sergilerken, kurs döneminde öğrendiklerini, bir gösteriyle anne ve babalarına sundu.

KURSLAR SÜRÜYOR

Aileler de çocuklarının gösterisini ilgiyle izledi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, minik öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi. Daha sonra ise minikler keplerini fırlattı. Ağırlıklı olarak sosyoekonomik yoksunluk içinde bulunan ailelerin ücretsiz olarak faydalandığı Masal Okulu yeni dönem kursları da devam ediyor. 2011 yılından beri devam eden proje boyunca bugüne kadar 400 minik öğrenci mezun oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösteriden foto

===

* GÜNLÜ

'Don Kişot' provası

HER geçen yıl artan başarısıyla Türkiye'nin en iyi orkestraları arasında yer alan Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Orkestrası provalarına aralıksız devam ediyor. Orkestra sanatçıları, son olarak ANTDOB'un yarın (Cumartesi) saat 16.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyeceği bale eseri Don Kişot'un provalarını tamamladı. Şef Hakan Kalkan ile çalışmalarına devam eden orkestra, L.Minkus'un bestelediği ve Andrea Barlog'un müzik düzenlemelerini yaptığı Don Kişot'un yanı sıra, Şubat ayında da yeni eserlerle izleyenlere müzik şöleni yaşatacak. ANTDOB orkestra sanatçıları, Şubat ayında ilk olarak 'Lale Çılgınlığı' operasının dünya prömiyerini gerçekleştirecek. 'Film Müzikleri Konseri', 'West Side Story' müzikali, 'La Traviata' operası da Şubat ayı boyunda orkestranın muhteşem müziğiyle dinlenebilecek eserler arasında.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Orkestra fotosu

===

Fethiyespor- Eyüpspor: 2-2

FETHİYESPOR Antalya kampındaki üçüncü hazırlık maçında Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı. TFF Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor Antalya kampındaki son hazırlık maçında 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Eyüpspor ile karşılaştı. Antalya Lara'daki Titanic Otel sahasında oynanan maça Fethiyespor, Ozan Öztürk, Bülent Kalecikli, Sabri Turgut, Yaşar Kabakçı, Necdet Kaba, Ekrem Sarıçam, Alican Karadağ, Onur Okan, Uğur Aktaş, Hasan Ahmet Sari ve Enver Bayezit onbiri ile çıktı.

Maçın ikinci yarısında Enver Bayezit'ın yerine Habib Uzun, Alican Karadağ'ın yerine Kenan Aşkan, Uğur Aktaş'ın yerine Tolga Yıldız, Necdet Kaba'nın yerine de Sefa Durmuş oyuna dahil oldu. Karşılıklı ataklarla geçen maçta Eyüpspor'un gollerini 17'nci dakikada Savaş Esen ve 74'üncü dakikada Eser Yayla attı. Fethiyespor'da ise 56'ncı dakikada Enver Bayezit ve 75'inci dakikada Onur Okan ağları havalandıran isimler oldu.

Eyüpspor maçında attığı golle Onur Okan, son 3 hazırlık maçında da gol atan tek oyuncu olarak dikkat çekti.19 Ocak Cumartesi günü Denizli Belediyespor ile son hazırlık maçını yapacak Fethiyespor'un Antalya kampı, 20 Ocak Pazar günü yapılacak idmanın ardından sona erecek. Takım 27 Ocak'ta Bandırmaspor ile oynanacak ikinci yarının ilk maçının hazırlıklarına Fethiye'de devam edecek.

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA)

Foto: Maçtan fotoğraflar

===

*GÜNLÜ

5 saat kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da bir mahallede enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Yarın (cumartesi) 09.00-14.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 254, 256, 258 sokaklar ve civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 BİTİK ŞEHİR

SALON 5 EFSANE BEŞLİ

SALON 6 KARAOĞLAN

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 MAMA

SALON 3 KARAOĞLAN

SALON 4 ANNA KARENİNA-UMUT IŞIĞIM

SALON 5 CELAL İLE CEREN

SALON 6 CELAL İLE CEREN

SALON 7 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 8 BİTİK ŞEHİR

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 KARAOĞLAN-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-HOBBİT

SALON 6 MAMA

SALON 7 JACK REACHER-Pİ'NİN YAŞAMI-UMUT IŞIĞIM-CM101MMXI FUNDAMENTALS

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 KARAOĞLAN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 Pİ'NİN YAŞAMI-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 KARAOĞLAN

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 EFSANE BEŞLİ

SALON 4 KARAOĞLAN

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 EFSANE BEŞLİ

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 MAMA

SALON 7 KARAOĞLAN

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 KARAOĞLAN

SALON 2 HOBBİT

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

ISPARTA

=======

PRESTIGE-PİNK: 0 246 228 26 88

--------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 EFSANE BEŞLİ

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 KARAOĞLAN

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 KARAOĞLAN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 ÇAKALLARLA DANS 2

SALON 6 EVİM SENSİN

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 EFSANE BEŞLİ

SALON 5 CELAL İLE CEREN

SALON 6 HOBBİT-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 7 KARAOĞLAN

SALON 8 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 9 DÖNÜŞÜM-JACK REACHER

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 CELAL İLE CEREN-BUZ DEVRİ 4

SALON 3 BEKARLIĞA VEDA

SALON 4 SEN DÜNYAYA GELMEDEN

SALON 5 CELAL İLE CEREN

SALON 6 DÖNÜŞÜM

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 KARAOĞLAN

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 EFSANE BEŞLİ

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 ÇAKALLARLA DANS 2-KİBARCA ÖLDÜRMEK

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 JACK REACHER

SALON 8 YAKIN TEHDİT

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 KARAOĞLAN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 6 ÇAKALLARLA DANS 2

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 HOBBİT

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 KARAOĞLAN

SALON 5 EFSANE BEŞLİ