Antalya'daki Cinayet

Antalya'daki Cinayet

Boşanmak isteyen eşini tabancayla öldürdükten sonra intihar teşebbüsünde bulunan polis memurunun organları ailesi tarafından bağışlandı- Polis memuru Çınar'ın karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören siroz hastasına, pankreası ise bir çoc

ANTALYA (AA) - Antalya'da boşanma davası açan eşini tabancayla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan polis memurunun organları ailesi tarafından bağışlandı.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Çınar'ın (34) dün öğleden sonra beyin ölümünün gerçeklemesi üzerine ailesiyle görüştüklerini söyledi.

Ailenin görüşme sonrası organları bağışlama kararı aldığını belirten Keçecioğlu, Çınar'ın böbrekleri, karaciğeri, pankreası ve kornealarının alındığını ifade etti.

Keçecioğlu, karaciğerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören siroz hastası Kemal Katı'ya (45), pankreasın ise Ülkü Kutlu adlı çocuğa nakledileceğini açıkladı.

Böbreklerin verileceği hastaların henüz belirlenmediğini ifade eden Keçecioğlu, korneaların ise daha sonra tespit edilecek hastalara nakledileceğini bildirdi.

Keçecioğlu, polis memurunun ailesine organ bağışlama kararından dolayı minnettar olduklarını kaydetti.

Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Çınar, 19 Ocak'ta Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi'ndeki evinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Serap Çınar ile tartışmaya başlamıştı. Tartışmanın ardından üst komşusuna giden eşini takip eden Ali Çınar, burada Serap Çınar'ı tabancasıyla vurarak öldürmüş, ardından intihar girişiminde bulunmuştu. Çınar çifti, 4 yaşında bir erkek çocuk sahibiydi.