Aralarında 8 yaş var ama onlar dördüz !

Aralarında 8 yaş var ama onlar dördüz !

Tüp bebek tedavisi yöntemiyle 8 yıl önce ikiz bebeklerini kucağına alan Semra Yetimova dondurdukları embriyoları sayesinde yeniden ikiz bebeklere hamile kaldı.

Dondurulmuş embriyoları sayesinde 8 yıl sonra tekrar çocuk sahibi olmak isteyen Semra-Savaş Yetimova çifti büyük bir mutluluk yaşıyor. Başarı oranı giderek artan 'dondurulmuş embriyo transferine' Türkiye'de ilgi çok fazla. Semra Yetimova da bu yöntemi deneyenlerden.

10 yıllık çocuk hasretinin tüp bebek tedavisiyle mucizeye dönüştüğünü anlatan Yetimova, tekrarlanan başarısız denemelerin ardından İstanbul'daki özel bir merkezde tüp bebek tedavisi sonrası ikiz bebeklerini kucağına aldığını söylüyor. Yetimova çifti ikiz bebeklerini kucağına aldıktan 8 yıl sonra dondurdukları embriyoların transferiyle ikinci müjdeyi alıyor: Bebekler yine ikiz.

İSTEĞE BAĞLI SÜRE UZUYOR

Doç. Dr. Cem Çelik "Yönetmelik gereği embriyoları yasal saklama süresi 5 yıldır. Bununla beraber hastalarımızın talebi doğrultusunda vermiş oldukları dilekçe ile bu süreyi uzatabiliyoruz. Taze embriyo transferi yapmak yerine embriyoların dondurularak saklanması ve sonrasında endometriumun doğala yakın bir stimulasyon ile hazırlanmasıyla embriyoların transfer edilmesi gebelik şansını arttırıyor. Özellikle bazı çalışmacılar donmuş embriyo transferinin taze transfere göre gebelik oranları açısından daha başarılı olduğunu saptamış. Şu ana kadar eldeki tüm kanıtlar rutin pratiğimizin tüm embriyoları dondurup sonrasında transfer etmeyi desteklemektedir. Artan başarı oranı talebi de artırmakta" diye konuştu.