Arapça olarak AK Parti'ye oy vermeyi öğreten video olay oldu

Arapça olarak AK Parti'ye oy vermeyi öğreten video olay oldu
Güncelleme:

Sosyal medya platformlarında hızla yayılan ve "AK Parti'ye oy vermeyi öğreten Arapça video" ile ilgili tepkiler sürerken bakın videonun altından ne çıktı.

Türk vatandaşlığı verilen Araplara AK Parti’ye nasıl oy vereceklerini anlatan Arapça video sosyal medyanın yeniden gündemine düştü. 

Videoda AK Parti oy pusulasına damga vurulduğu görüldü. Fon müziği olarak ise Payitaht Abdülhamid dizi müziğinin kullanıldığı görüldü. Video birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.

Videonun 2019 seçimleri öncesi sandık görevlileri ve seçmenleri bilgilendirmek için Türkçe yapıldığı ortaya çıktı. Türkçe orijinal videoyu Arapça dublaj yapılarak Suriyelilerin sayfalarında paylaşıldığı kaydedildi.

Temmuz ayında oluşan gündem sonrası Twitter hesabından bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ olaya tepki göstererek hukuki sürecin başladığını duyurmuştu.

Dağ paylaşımında, “2019 seçimleri öncesi seçmenleri bilgilendirmek için yapılan Türkçe animasyona dublaj yapıp Arapça ses ekleyerek kamuoyunu yanıltıyor ve manipüle ediyorsunuz. Yalanlarla yaptığınız algının altında kalacaksınız. Hukuki süreci başlatarak konunun takipçisi olacağız” dedi.

İşte büyük tepki çeken o video: