Arınç'ın görevden alınmasını Bahçeli mi istedi?

Arınç'ın görevden alınmasını Bahçeli mi istedi?
Güncelleme:

Bülent Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden alınmasında MHP lideri Bahçeli'nin rol oynadığı iddia edilmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuyla ilgili konuştu. 

Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluklarının sonlandırılmasını istemesinin ardından MHP cephesinden çok sert gelmiş ve Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konuşmalarının ardından görevden alınmıştı. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşup Arınç'ı görevden aldırdığına yönelik iddialara MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklık getirdi. 

Posta'dan Murat Çelik'e konuşan Yalçın, “Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı’na aittir.”  dedi. 

 Yalçın sorulara şöyle yanıt verdi:

-Sayın Yalçın, Bülent Arınç’ı MHP mi istifa ettirdi?

-Bakın biz bu konuda çok hassasız. Cumhur İttifakı hilafına hareket eden mensuplarımızı uyarıyoruz hatta bildiğiniz gibi gerekirse gereğini de yapıyoruz.

- İhraç edilen milletvekillerini kastediyorsunuz...

- Evet. Sefer Aycan genel başkan yardımcılığından azledildi. Erhan Usta ve Cemal Enginyurt da partiden ihraç edildi. AK Parti’de Bülent Arınç sanıyorum ilk oluyor.

-Arınç’ın görevden alınmasını MHP Lideri Bahçeli istedi şeklinde yorumlar var.

-Size açıkça söyleyeyim. Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Biz rahatsız olmadık mı? Tabii olduk. Ama iki lider görüşmediler o süreçte. Bu konuda tek bir kelime dahi edilmedi. Sayın Cumhurbaşkanı, kendileri bu sonuca vardılar. Karar tamamen kendilerine aittir. Bakın, biz AK Parti’nin iç işlerine karışmayız, AK Parti de bizimkilere karışmaz.

Murat Çelik'in yazısının tamamı için...