Arıt Çayı’na 32 Milyon Tl’lik Proje

Arıt Çayı’na 32 Milyon Tl’lik Proje

Bartın’ın Amasra ilçesi Arıt Çayı üzerinde bir yüklenici şirketi tarafından kurulması planlanan “Kayadibi Regülatörü ve HES Yenileme ve Rehabilitasyon” Projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun bulunduğu açıklandı.

- Bartın’ın Amasra ilçesi Arıt Çayı üzerinde bir yüklenici şirketi tarafından kurulması planlanan “Kayadibi Regülatörü ve HES Yenileme ve Rehabilitasyon” Projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun bulunduğu açıklandı.

Bartın’ın Amasra ilçesi Arıt Çayı üzerinde bir enerji şirketi tarafından kurulması planlanan “Kayadibi Regülatörü ve HES (20,58 MWm / 19,56 MWe) Yenileme ve Rehabilitasyon” projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED başvuru dosyasının, bakanlıkca incelenerek uygun bulunduğu belirtildi. Yaklaşık maliyeti 32 milyon 680 bin TL olarak belirlenen Kayadibi Regülatörü ve HES projesinde, 42,67 GWh enerji üreterek ulusal gelişime katkı sağlanacağı belirtildi. Ayarıca Kayadibi Regülatörü ve HES projesi kapsamında, regülatör, balık geçidi, iletim yapısı, yükleme havuzu, cebri boru, santral binası, kuyruk suyu kanalı ile ilgili tesisler ve ulaşım yolları gibi ünitelerin inşa edilmesi ve enerji üretimi yapılması planlandığı açıklandı.

(ÖF-