Armutalan Elden Ele Evden Ele İkinci El Pazarı Açıldı

Armutalan Elden Ele Evden Ele İkinci El Pazarı Açıldı

Armutalan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Camiavlu Mahallesi Semt Pazarında ikinci el pazarı açıldı.

Armutalan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Camiavlu Mahallesi Semt Pazarında ikinci el pazarı açıldı.

Her Cuma açık olan pazarda her türlü ikinci el eşya satışı yapılabilecek. Açılan bu 2. el pazarı hakkında bir açıklama yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Armutalan Kent Konseyi Kadın Meclisinden gelen öneriyle bu pazarı açtıklarını söyleyerek, evlerde bulunan 2. el eşyaların bu pazarda satılacağını söyleyerek ekonomiye kazandırılacağını belirtti.

İlk kez açılmasına rağmen yaklaşık olarak 40 tezgahın bulunduğu 2. el pazarında her türlü ikinci el eşya satımı yapılıyor. Bu pazarın açılmasından dolayı bir açıklama yapan Armutalan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şiir Dürüst yaptığı açıklamada, “ Bu faaliyet Armutalan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin bir projesi olarak hayata geçti. Şu anda yeni açılmamıza rağmen 40 a yakın tezgahımız var. İlgi çok fazla. İnanıyorum ki ileriki günlerde daha fazla olacak. Burada ikinci el eşya haricinde burada eşya satılmayacak. Cuma günleri açılacak olan pazarımızda şu anda sadece Armutalan ikametliler müracaat edip satış yapabilecekler. Başvuruları Arrmutalan Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine yapabilirler. Tezgahların metrekaresi 2.5 TL olarak belirlendi” dedi.

Açılışta bu pazarın fikir babası Şennur Ünlü’de yaptığı açıklamada, “Armutalan Kent Konseyi yaklaşık olarak 1 yıl önce kuruldu ve kısa zaman sonra da Kadın Meclis kuruldu. Arkadaşlarla yaptığımız beyin fırtınası sonucunda bölgemizde ikinci el satışın yapılmadığı bir pazar olmadığını fark ettik. Belediyeye müracaat ederek bu pazarı talep ettik ve belediye de bu izni vererek buraya bu pazarı açmamıza izin verdi. Dünyanın her yerinde bu tür pazarlar mevcut. İnsanlar evlerindeki ikinci el eşyaları burada rahatça satarak ev bütçelerine katkı sağlayacaklar. Burada ayrıca kamu yararına çalışan bütün derneklerde buraya müracaat ederek satış yapabilecekler. Ben bize bu imkanı veren Belediye Başkanı Muhammet Ünlü’ye ve bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü’de yaptığı açıklamada, “Biz Camiavlu Mahallesinde ihtiyaçtan dolayı bu pazar yerini hizmete açmıştık. Kent Konseyi Kadın Meclisinden ikinci el pazarı açma yönünden talep gelince bizde bu imkanı verdik. Gördüğüm kadarıyla da ilgi hayli fazla. İnanıyorum ki ileriki zamanlarda bu ilgi artarak devam edecek.

Evlerde kullanılmayan ve atılacak olan eşyalar burada satılarak tekrar ekonomiye kazandırılacak. Hem de kadınlarımız aile ekonomisine katkıda bulunacak” dedi.

ARMUTALAN ELDEN ELE EVDEN ELE İKİNCİ EL PAZARI AÇILDI

ARMUTALAN ELDEN ELE EVDEN ELE İKİNCİ EL PAZARI AÇILDI

ARMUTALAN ELDEN ELE EVDEN ELE İKİNCİ EL PAZARI AÇILDI