Artık yüzünüzle alışveriş yapabileceksiniz

Artık yüzünüzle alışveriş yapabileceksiniz

Artık ödeme yaparken ne kredi kartına ne de paraya ihtiyaç duyacağız...

Finnish şirketinin patentini aldığı ve test ettiği bu ödeme sistemi ile artık ister benzin ister kıyafet ister gıda alın cihaza yüzünüzü göstermeniz yeterli.

NFC sistemi özellikle akıllı telefonlar ile oldukça faydalı bir teknolojiymiş gibi görünse de, ihtiyaç duyduğu NFC’li telefon gereksinimi ve muhtemel güvenlik açıklıkları sebebi ile pazarda bir türlü yerini almayı başaramadı.

Bugün gelen bir haber ise daha önce üretilmiş ve kullanılmayı bekleyen birçok sistemin pabucunu dama attırdı! Bundan böyle ödeme yaparken, ne kredi kartına ne telefona nede başka bir araca ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan tek şey yüzünüz.

Sistemin tek yumurta ikizlerini birbirinden ayırt edip edemediğine dair henüz net bir açıklama gelmemekle birlikte, bir kesim bu sistemin sorunlar çıkarabileceğini, en iyi sistemin parmak izi sistemi olduğunu iddia ediyor.

Finnish şirketinin patentini aldığı ve test ettiği bu ödeme sistemi ile artık ister benzin ister kıyafet ister gıda alın cihaza yüzünüzü göstermeniz yeterli oluyor. Finnish şirketinin ürettiği bir cihaz sayesinde yüzünüzü analiz eden ve sizi tanıyan bu sistem, tanımlama işleminin hemen ardından ödemenizi gerçekleştiriyor. Bundan böyle yanınızda extradan taşımanız gereken hiç kartın olmayacağı gibi çalınma, bir yerde unutma gibi sorunları da ortadan kaldıracak olan bu teknoloji ile umarız en kısa zamanda yüz yüze gelebiliriz.