Artvin'de sel faciası: 8 ölü

Artvin'de sel faciası: 8 ölü

Artvin'in Hopa ilçesinde 8 kişi öldü, 1 çocuk halen kayıp...

Artvin'in Hopa İlçesi’ndeki sel felaketinde ölenlerin sayısı 8’e yükselirken, kayıp 1 çocuğun aranmasına bu sabah yeniden başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hopa’da incelemelerde bulunurken, Meteoroloji’nin şiddetli yağış uyarısı yaptığını, 4 aylık yağışın 6 saatte düştüğünü söyledi.

Hopa’daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 8’e yükselirken, 1 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi. Buna göre Hopa’daki selde ilk belirlemelere göre Hacer Kara (56), Altan Kara (60), Funda Toksoy (41), Sabri Acıbadem (41), Nermin Demir (59), Emniyet Gedik (55), Ünsal Gedik (41), Erdal Eren Gedik (17) hayatını kaybetti. Hopa’da sel sularında kaybolduğu ileri sürülen 5 yaşındaki Taha Su’nun aranmasına ise sabahın ilk ışıkları ile birlikte devam ediliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hopa’da meydana gelen sel ve heyelan felaketiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldi. Hopa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Bakan Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bölgede yağış olacağı konusunda Pazar günü bir uyarı gönderildiğini vurgulayarak şöyle dedi:

"4 AYLIK YAĞIŞ, 6 SAATTE YAĞDI"

"Şiddetli yağış olacağını ifade etmiştik. Hatta belediyemiz ve kaymakamlık vatandaşı ikaz etmişti. Gerçekten yaptığımız tahminlere göre şiddetli yağış bekliyorduk. 6 saatte 250 milimetre gibi; bakın Türkiye’de bir yılda yağanın 640 milimetre olduğunu düşünürsek, 4 aylık yağış 6 saatte yağdı. Kuvvetli bir yağış. Bütün ekiplerimizle buradayız. Yaraları saracağız. Ama tabi maalesef heyelandan dolayı toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 8. Bir de yavrumuz var kayıp. Onun da muhtemelen denize kadar gittiğini kabul ediyoruz. Onu da sabahleyin ekipler aramaya başlayacak. Muhtemelen 9 tane hayatı burada kaybettik."

Bakan Eroğlu, yaralıların durumunun iyi olduğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelişmeleri bizzat takip ettiğini belirterek, "Acil olarak Başbakanlık tarafından 10 milyon lira gönderildi. İhtiyaç oldukça gönderilecek. Bölgedeki iş makineleri ve tüm araç gereçleri bu tarafa sevk ettik. Trabzon, Samsun, Erzurum, Kars ve Artvin’den tüm ekipler buraya gelecek. Yağışlar yarın da biraz daha devam edecek ama şiddetli değil" diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra hastane önünde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi ve teselli etti.

ARTVİN'DE SEL CAN ALDI - FOTO GALERİ

Etiketler Artvin sel hopa felaket