Aşı Korkusunu Çikolata İle Yendiler

Aşı Korkusunu Çikolata İle Yendiler

Sağlık Bakanlığı Genişletilmiş Bağışıklama Programı Kapsamında Oltu Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe genelinde okul aşılarına başladı. Bu çerçevede şehitler ilköğretim okulu 1.sınıf öğrencilerine yönelik dörtlü karma aşı (difteri, aselüler boğmaca,tetanoz,in

Sağlık Bakanlığı Genişletilmiş Bağışıklama Programı Kapsamında Oltu Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe genelinde okul aşılarına başladı. Bu çerçevede şehitler ilköğretim okulu 1.sınıf öğrencilerine yönelik dörtlü karma aşı (difteri, aselüler boğmaca,tetanoz,inaktif polio) ve kkk(kızamık,kızamıkçık,kabakulak) aşıları yapıldı.

Aşı enjektörlerini gören birinci sınıf öğrencileri kısa bir şaşkınlıktan sonra ağlamaya başladılar. Öğrencilerin yüz ifadelerinin değiştiğini gören Oltu Sağlık Gurup Başkanı Burhan Yarar, öğrencilere aşı olmaların önemini anlatarak öğrencileri rahatlatmaya çalıştı. Yarar’ın bu çabası olumlu sonuç vermeyince çareyi öğrencilere çikolata dağıtmakta buldu. Çikolataları alan öğrenciler aşıya olmaya ikna oldular. Öğrenciler, aşı sonrası korkulacak o kadarda bir şey olmadığını dile getirdiler. Sağlık Grup Başkanı Yarar, aşı olmanın önemine değinerek velilerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

AŞI KORKUSUNU ÇİKOLATA İLE YENDİLER

AŞI KORKUSUNU ÇİKOLATA İLE YENDİLER