Aşıklar bu Sevgililer Günü’nde tatilde

Aşıklar bu Sevgililer Günü’nde tatilde

Bu yıl cumartesi gününe denk gelen Sevgililer Günü için aşıklar tatil planı yapıyor.

Sapanca, Abant, Yalova, Bursa, Uludağ ve Kartalkaya gibi kar keyfi yapılabilecek yerlerin yanı sıra, Roma, Paris, Amsterdam ve Prag gibi romantik şehirler de tercih ediliyor.

Bu yıl cumartesi gününe denk gelen Sevgililer Günü, küçük bir tatille bu özel günü renklendirmek isteyen sevgilileri harekete geçirdi. Türkiye’nin lider turizm portalı tatilsepeti.com’un verilerine göre yurt içinde en çok İstanbul’a yakın mekanlar, yurt dışında ise iki ya da üç günlük kısa programlar tercih ediliyor. 

Kar keyfinin yaşanabileceği Sapanca, Abant, Yalova, Bursa, Uludağ ve Kartalkaya gibi İstanbul’a yakın yerler, 14 Şubat’ta öne çıkan lokasyonlar arasında yer alıyor. Tek gece konaklamalı paketler, odaya pasta, meyve ve içki ikramı gibi hizmetleri ya da masaj ve spa fırsatları da içeriyor. Otellerde Sevgililer Günü’ne özel olarak, cumartesi akşamı için canlı müzik ve kutlama organizasyonları düzenleniyor. 

Yurt içi otellerinde Sevgililer Günü’nde gecelik kişi başı ortalama 200 TL’den konaklamak mümkün oluyor. Büyük Abant Otelin’de gecelik 216 TL, Grand Yazıcı Otel Uludağ’da 288 TL, Thermalium Welness Spa Hotel Yalova’da ise 128 TL’den başlayan fiyatlarla rezervasyon yaptırılabiliyor. Kıbrıs’ta Sevgililer Günü’ne özel olarak cuma giriş yapıp, pazar çıkarak, uçak ve transferler dahil 2 gecelik özel paket programlar sunuluyor. Kaya Artemis Resort’ta 792 TL, Club Acapulco’da 828 TL ve Salamis Bay Conti’de 720 TL’den konaklamak mümkün oluyor. 

tatilsepeti.com’un verilerine göre yurt dışında en çok talep gören yerler arasında Roma, Paris, Amsterdam ve Prag gibi romantik şehirler yer alıyor. İki gece üç günlük bu turlar kişi başı 450 Euro civarında ücretlendiriliyor. Sevgililer, vizesiz gidilen ülkeler arasından ise Tayland ve Fas’ı tercih ediyor.