Aşiret 300 araçlık konvoyla geldi !

Aşiret 300 araçlık konvoyla geldi !
Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Abusultan Baggara aşireti, 300 araçlık konvoyla Mehmetçik'e desteğini gösterdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Abusultan Baggara aşireti, 300 araçlık konvoyla ve yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile sınırın sıfır noktasındaki Davutpaşa Mahallesi’nde, parke taşları ile yapılmış Türk bayrağının bulunduğu tepeyi ziyaret ederek, Mehmetçik’e destek verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekƒtı’na destek için Reyhanlı’dakiAbusultan Baggara aşireti 300 araçlık konvoy veyaklaşık 1000 kişi ile Suriye sınırının sıfır noktasındakiDavutpaşa Mahallesi’ne geldi.Araçlardan yükselen Mehter Marşı eşliğinde ve ellerinde ’Barışı tesis etmek için yürütülen Zeytin Dalı Harakƒtı’nda şanlı Türk Ordumuzun yanındayız’ pankartı taşıyan vatandaşlar, ’bayraklı tepe’ olarak anılmaya başlanan ve parke taşları ile yapılmış Türk bayrağının bulunduğu tepeye çıktı. Burada önce İstiklal Marşı okundu, daha sonra da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Aşiret 300 araçlık konvoyla geldi ! - Resim : 1

Tepede, kırmızı beyaz boyalı parke taşlarıyla Türk bayrağı yapan Davutpaşalı çoban Bekir Şanverdi, harekƒtın ikinci günü Türk bayrağı ve ’Önce Vatan’ yazısını yapmaya başladığını söyleyerek, "2 çocuğumuz, 3 gelin ile belediyeden temin ettiğimiz taşları tepeye çıkardık. Çalışmamız 18 gün sürdü. Kendileri küçük ama yürekleri büyük minik çocuklarımın da yardımı ile 150 metrekarelik Türk bayrağını yaptım. Amacımız Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek ve destek vermekti. Türkiye’nin her yerinden, Hatay’dan vatandaşlarımız geliyor. Ayrıca sanatçılar da burayı ziyaret ederek desteklerini verdiler" dedi.

Aşiret 300 araçlık konvoyla geldi ! - Resim : 2

Abusultan Baggara aşireti ileri gelenlerinden Musa Yüksekgönül ise aile olarak Mehmetçik’e destek için bayraklı tepeye geldikleri belirterek, "Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyorum. Aile bireyleri ve dostlarımızla Zeytin Dalı Harekƒtı’na destek veriyoruz. Reyhanlılılar olarak bir veberaberiz, askerimizinve polisimizin yanındayız. En büyük temennimiz burada sınır güvenliğimizin temin edilmesi anlamında yapılan bu operasyonun bir an önce ve sağlıklı şekilde bitmesi,Suriye halkının huzur bulmasıdır" diye konuştu.

DHA