Asırlık sinemaya görkemli tören

Asırlık sinemaya görkemli tören

Beykent Üniversitesi, Türk Sineması Sevgi Günü'nde bu yıl Türk Sinemasının 100. Yılını kutladı

Beykent Üniversitesi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türk Sineması Sevgi Günü'nde bu yıl Türk Sinemasının 100. Yılını kutladı. Birbirinden değerli sanatçıların katıldığı etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.

Açılış konuşmasını yapan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan konuşmasında, Üniversitelerin bir görevi de topluma, sanata, sanatçıya, kültüre yakın olmak, yaşadığımız dünyadaki, bugün ve dünle ilgili çeşitli faaliyetleri hatırlamak ve bunları topluma hatırlatmak olduğunu belirtirken, Türk Sineması’nın 100. Yılı dolayısıyla yapılan röportajlardan birini izlediğini, Türk Sineması’nın unutulmaz aktörlerinden, duayen, emektar, Eşref Kolçak’ın bu röportajında; Türk Sinemasının 100. Yılının 70 yılında kendisinin aktif bir sanatçı olarak yer almasına karşın, tarım işçiliğinden emekli olabildiğini, bir çok emektar arkadaşının da sosyal güvencesi olmadığından sefalet içinde bu dünyadan ayrıldıklarından bahsettiğini ve sanatçının bu açıklamasından son derece etkilendiğini belirtti.Sanatçılarımıza gerekli önemin, vefanın gösterilmesi ve bu üzücü durumun düzeltilmesi temennisiyle konuşmasına son verdi.

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümleri tarafından düzenlenen bu özel günde; Türk Sinemasının erkek oyuncularını temsilen unutulmaz filmlere imza atan İzzet Günay’a ödülünü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ebru URAL verirken, kadın oyuncularımızı temsilen ünlü sanatçı Selda ALKOR’a  ödülünü Beykent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin KARAHAN takdim etti. Türk Sinemasına kazandırdığı yazılı-görsel birikim nedeniyle sinema yazarı ve tarihçisi Agâh Özgüç’e ise onur ödülünü Prof. Dr. Oğuz Makal verdi.

Gecede ayrıca; son yıllarda oyuncu olarak aldığı ödüller ile yıldızı parlayan ve Beykent Üniversitesi Sinema TV Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programı sonrasında çeşitli festivallerde ödüller kazanan, bu özel etkinliğin de sunuculuğunu üstlenen Salıncak filminin yönetmeni Nazan Kesal’a Prof. Burak Buyan tarafından ödül takdim edildi.

Ödül töreninin ardından değerli sanatçılarımızın yapmış olduğu konuşmalar, salonda duygusal anların yaşamasına neden oldu.

Türk Sinemasının 100. Yılı vesilesiyle kesilen pastadan sonra, Prof. Dr. Oğuz Makal’ın arşivinden hazırlanan film fotoğrafları sergisinin sunumu ve Metin Erksan'ın yönettiği Yılanların Öcü filminin gösterimi ile 6.Türk Sineması Sevgi Günü etkinliği sona erdi.