Asker, PKK'lı kadın teröristin not defterini ailesine teslim etti

Asker, PKK'lı kadın teröristin not defterini ailesine teslim etti

Kadın teröristin içi pişmanlıklarla ve itiraflarla dolu günlüğü ailesine teslim edildi.

Güvenlik güçlerinin Nusaybin'deki operasyon sırasında PKK'dan temizlenen bir evde buldukları günlük tarzında ailesine iletilmesi için kaleme alınan mektup, genç bir terörist kızın yaşadığı insani dramı gözler önüne serdi. Terörle mücadele eden güvenlik güçlerini bile hüzünlendiren satırlarda, ailesine tepki olarak PKK'ya katılan genç bir kızın pişmanlıkları ile ailesinden kopuşun neden olduğu dram yansıtılıyordu. Güvenlik güçleri, 21 yaşındaki PKK mensubu Zehra K.'nın pişmanlığını anlattığı mektubunu, annesine götürerek teslim etti. Anne, kızının, "Annem benim tontişim gül yüzlüm ne örüyon durumun nasıl seni çook özledim. İnanmazsın biliyorum ama burnumda tütüyon" satırlarının okunduğu sırada hıçkırıklara boğuldu.

Yerleşim birimlerinden terör örgütü PKK'nın temizlenmesi için Nusaybin'de başlatılan operasyonlar sürüyor. Geçen ay çatışmaların yaşandığı Nusaybin'de, PKK'dan temizlenen evlerde arama ve tuzaklamalardan temizleme çalışmaları sürüyor. Güvenlik güçleri, 16 Mayıs'taki operasyon sırasında bir takvimin yapraklarına yazılmış bir mektup buldu. Genç bir kadın olduğu satırlarından belli olan Zehra K.; 13, 14, 20 ve 23 Nisan tarihleri notunu düşerek takvim yapraklarına anne, baba ve kardeşlerine seslendiği mektuplar yazmış. Ve "Bu notlar kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyamam valla" diye not düşmüş.  Notların altına da, bulanların ailesine iletmesi için yengesinin telefon numarasını vermişti.
 
Güvenlik güçleri, Zehra K.'nın Mardin Yenişehir'de yaşayan ailesini buldu. Zehra K.'nın mektubu, anne ile babasına iletildi. Zehra K.'nın mektuplarının annesine seslendiği kısmında şu ifadeler yer almıştı:

CANIM ANNEME (HELİMA YA ŞİRİN KADIN)

"Annem benim tontişim gül yüzlüm ne örüyon durumun nasıl seni çook özledim. İnanmazsın biliyorum ama burnumda tütüyon. Birlikteyken hiç anlaşamıyoruz valla suç bende benle geçinilmiyor yeminle taş kafalının önde gideniyim keşke beni doğuracağına taş doğursaydın bu halime. Biliyorum sana çok çektirdim hakkınıda bana haram ettin ama ne yapayım Zeyno yok yaşayamıyorum. Sana iyi bir evlat olamadım huyum kurusun ahbe annem hep diyordun ya bu yaşta kendine neler çektiriyorsun diye valla haklısın bu yaşta kendimi yaşlandırdım bilmiyorsun sırtımda ne kadar ağır bir yük var. Zeynonun annesi beni suçluyor ama yemin ederim ben ikna etmedim. Size kızdık dağa çıktık ooffoof annem bilsen ne kadar acı çekiyorum bilsen ne kadar yanıyor bu yüreğim bir türlü kendime gelemedim. Annem senden son bir isteğim var olurda öldüğüm zaman gözüm açık kalırsa kulağımda şunu fısılda (Ez rebanawe kula dıletedemayibimXuda deste tew Zeyno jarkutkır inşallah wınedınyayadigıhınhev) bunu fısıldadığın an emin ol mezarımda rahat uyuyacam bide vasiyetimdir. Yan tarafımı Zeyno için bırakın aynı toprağın altında ve yanyana yatalım beni affet diyemicem çünkü yüzüm yok. Seni çook seven kızın Zehra."

KIZIM İÇİM YANIYOR

Acılı anne, bu satırların okunduğu sırada ağladı. Kadın teröristin babası Mehmet K. ise not defterinin okunmasının ardından "Türkiye Cumhuriyeti bu dünyanın cennetidir. Çoğu insan var, belayı sevmiyor ama korkuyor. Bizim devletten korkumuz yok çünkü devlet başımızın tacıdır, devlet bizi affeder" dedi. Güvenlik güçlerine teşekkür eden ve kızına teslim olması çağrısında bulunan baba, "Kızım, Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim ol. Sana hiçbir şey yapmaz, seni bana sağ salim teslim eder inşallah. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim ol. Ben senin babanım, şu anda içim yanıyor. Annen hasta, doktora gidemiyor, onu ikna edemiyorum" diye konuştu.

Asker, PKK'lı kadın teröristin not defterini ailesine teslim etti - Resim : 1