Askeri personele şantaj operasyonunun zanlıları adliyeye çıkarıldı

Askeri personele şantaj operasyonunun zanlıları adliyeye çıkarıldı

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından 11 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alanın 16 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından 11 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alanın 16 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Dün adliyeye çıkarılan 11 kişiden 7'si ise tutuklanmıştı.

        İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1,5 yıl süren takibinin ardından 11 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda tehdit, insan ticareti, fuhuş, askeri personelin uygunsuz görüntülerini çekerek bu kişilere şantaj yapmak, askeri bilgilere ulaşmak, suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak iddialarıyla 9'u muvazzaf asker 27 kişi gözaltına alınmıştı. Şebekenin fuhuş ayağını oluşturduğu ileri sürülen 2'si kadın 11 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmiş, 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Suç örgütü yöneticileri ve muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. CİHAN