Askeri tesislerde yeni dönem

Askeri tesislerde yeni dönem

Milli Savunma Bakanlığı, askeri tesislerde güvenlikle ilgili düzenlemeye gitti.

Milli Savunma Bakanlığı ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Ordu Evleri, Askeri Gazinolar, Kışla Gazinoları ve Vardiya Yatakhaneleri ile Eğitim Merkezleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, yönetmeliğin 11’inci maddesine eklenen bir hükümle tesislere girişte ve giriş kartları fotoğraflarında kadınlarda aranacak kıyafet şartı yeniden düzenlendi. Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, Nüfus Hizmetleri Kanunu Yönetmeliği’nde belirtildiği gibi kadınlar, askeri tesislere girişte ve giriş kartı fotoğraflarında alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü olabilecek.

Bakanlık yetkilileri bu değişiklikle ordu evleri, askeri gazinolar ile kamplara askeri personel yakını kadınların başörtülü olarak girebileceklerini, tesislerden faydalanmayı mümkün kılan kimlik kartlarında da başörtülü fotoğraf kullanılabileceğini belirtti. Düzenlemede atıf yapılan Nüfus Hizmetleri Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin ilgisi maddesi şöyle:

“Nüfus ve uluslararası aile cüzdanlarına yapıştırılacak fotoğrafların, renkli ve ön cepheden baş açık, inkılap ilkelerine uygun sivil giysilerle çekilmiş olması, kişinin sonhalini göstermesi bakımından son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerekir. Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilir.”

DÜĞÜNLER İSTİSNA TUTULMUŞTU

2012’deki değişiklikle askeri tesislerdeki düğünlere sakallı, cübbeli, sarıklı, takkeli ve türbanlı girişi serbest hale getirilmişti.

Hürriyet