Askerler: 'Biz tatbikat zannediyorduk'

Askerler: 'Biz tatbikat zannediyorduk'

Atatürk Havalimanı karakolunda gözaltında tutulan askerlerin ifadesi şaşırttı.

Darbe girişimi sırasında polisin en kısa sürede hayatı normale döndürdüğü Atatürk Havalimanı’nda bir Albay komutasındaki 10 muvazzaf subay toplam 67 asker gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı karakolunda gözaltında tutulan askerlerden erler kendilerini buraya tatbikat amaçlı olarak getirildiğini bildiklerini söylediler.

İlk sorguları yapılan gözaltındaki erler tatbikat yaptıklarını zannettiklerini belirterek, "Ne zamanki halk gelip tankların üzerine çıkmaya başladı gerçeği o zaman anladık" dedikleri öğrenildi.

Askerlerin başında bulunan Albay’ın darbe girişiminde bulunduklarını kabul ettiğini belirterek polisler karşısına geldiği zaman "Tamam geri çekiliyoruz"  dediği öğrenildi.

POLİS SİLAHINI ALBAY’A DOĞRULTTU

Darbe teşebbüsü sırasında Atatürk Havalimanı’na gelen askeri birliğin başındaki Albay Emniyet Müdürlüğü binasına giderek Müdür makamına geçmek istedi. Ancak burada bulunan bir polis silahını çekerek Albay’a doğrulttu ve "Buraya girerseniz ateş edeceğim" deyince Albay geri adım attı. Ve birliğinin başına döndü.
Yetkililerden alınan bilgiye göre uçuş trafiğinin normale döndüğü ancak yolculardan büyük bölümünün ve görevli personelin havalimanına ulaşamaması nedeniyle öğle saatlerinde sonra tüm seferlerin başlıyacağı bildirildi.

F-16’LAR FLORYA ÜZERİNDE

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayları Atatürk Havalimanı Devlte Konukevi’nde takip ederken bir anda saat 10.35 sıralarında Florya üzerinde iki adet F-16 savaş uçağının geçmesi heyecan yarattı.

Kütahya’daki Jet Hava Üssünden kalktığı belirlenen F 16 uçakları derhal Uçuş Kulesi tarafından uyarılarak kendilerinden bilgi alında. Savaş uçakları daha sonra üslerine döndü.

Bu arada havalimanı girişinde bir otobüsün  üzerinde halka bir konuşma yapa AKP Milletvekili Hüseyin Bürge şunları söyledi:

"Rabbim şimdi yanınızda olsun. Şimdi Başbakanımız ve Meclis Başkanımızın çağrısıyla doğru sizin bizi gönderdiği yere meclise gidiyoruz. O kahpelere oradan da sesleneceğiz. Allahım onalra fırsat vermeyecek.İyi ki varsınız. Aziz millet Cumhurbaşkanımız diyor ki ya "Ben kefeni alıp çıkıtım. Bu yere sizde onu göze alarak çıktınız."

Öte yandan bazı küçük guruplar hala havalimanını terk etmiyor. Gölgelik  alan da yerlerde oturuyor. Uçuşlar için hazırlıklar süratle devam ediyor. İç hatlar terminali gidiş katında uçuş yapılması beklenirken dış hatar gidiş ve geliş katı boş pasaport kontrol noktaları boş havalimanı içerisinde bulunan büfe ve kafeteryaların önünde kuyruklar oluştu. Transit yolcular ise yolcu salonlarında yerlerde yatıyor.