Askerlerin yerine iş makineleri giriyor

Askerlerin yerine iş makineleri giriyor

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde tamamlanan operasyonlar sonrası askerin bıraktığı yerlere iş makineleri giriyor.

Şırnak’ın İdil İlçesindeki hendek ve barikatların kaldırılması için 16 Şubat’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonlar tamamlanıp askerler ilçeden ayrılırken, yasağın sürdüğü ilçeye bu kez iş makinaları gönderildi. İlçede bulunan güvenlik güçleri patlayıcı tuzaklarını imha ederken, iş makinalarının ise orta refüjleri kaldırdığı görüldü.
 
İdil İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek yürüttüğü operasyon 8 Mart’ta sona ererken, ilçede sokağa çıkma yasağı sürüyor. Çok sayıda askerin ayrıldığı ilçede kalan güvenlik güçleri, ilçenin Yeni ve Turgut Özal Mahallelerinde bulunan patlayıcı tuzaklarını imha ederken, ilçede çok sayıda iş makinası gönderildi.
 
İlçeden operasyon sırasında hasar gören ev ve binaların hafriyatı iş manikaları tarafından ilçe dışına çekilirken, ilçenin en uzun caddesi olan Alanyacaddesindeki orta refüjün de iş manikaları tarafından kaldırıldığı görüldü.
 
Geçen 18 Ocak’ta belediye binası yakınlarında orta refüje tuzaklanan patlayıcının patlaması sonucu 3 polis şehit olmuştu. Güvenlik güçlerinin, orta refüjlere bomba konulması ihtimaline karşı ilçede bulunan tüm caddelerdeki orta refüjleri kaldıracağı öğrenildi.