Atatürk düşmanı yazar sevinecek !

Atatürk düşmanı yazar sevinecek !

Atatürk, Cumhuriyet karşıtı fikirleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu'na yargı zırhı..

AK Parti'ye yakın A Haber kanalında yaptığı yorumlarla bilinen Atatürk ve CHP düşmanı Kadir Mısıroğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesinde yayınlanan "CHP'nin Günah Galerisinden Sayfalar" kitabı için yapılan suç duyurusuna "takipsizlik" kararı verildi.

Halk TV'den Can Coşkun'un haberine göre; Avukat Onur Cingil'in suç duyurusuyla başlatılan ve CHP'nin müşteki olarak bulunduğu soruşturmada, Kadir Mısıroğlu'nun kitabındaki CHP, Atatürk ve Cumhuriyet'e yönelik ifadeler "düşünce ve ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirildi.

Cumhuriyet Savcısı Levent Kandemir imzalı kararda; Mısıroğlu'nun "Milli Hafızamızı Tazeliyoruz. Altı Oku İslami İmanın Altı Şartı Yerine Konulmak Üzere İcad Edilmiş Olan: CHP'nin Günah Galerisinden Sayfalar" adlı kitabında basın, ifade ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde içeriklerin yer aldığı vurgulandı.

"CHP'NİN GÜNAH GALERİSİ" GERÇEĞE UYGUN HABER SAYILDI

Savcılığın takipsizlik gerekçesindeki "Basının görevi, toplumu ilgilendiren konularda gerçeğe uygun haber vermektir" şeklindeki ifadelerini eleştiren Avukat Onur Cingil, "CHP'nin Günah Galerisinden Sayfalar" kitabının böyle bir madde çerçevesinde değerlendirmesine tepki gösterdi. Cingil, karara itiraz edeceklerini de açıkladı. Kadir Mısıroğlu'nun kitabı 31 Mart 2015 tarihinde Sebil Yayınevi'nden ilk baskısını yapmıştı.