Atatürk heykeli hurdacıya satıldı iddiasına yanıt

Atatürk heykeli hurdacıya satıldı iddiasına yanıt
Güncelleme:

Samsun'da bir kamu kurumunun Atatürk heykelini hurdacıya sattığı iddia edildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ise iddialara yönelik açıklama yaptı.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'de satıldığını iddia ettiği Atatürk heykelinin hurdacıya ait iş yerinin önünde çekilen fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak duruma tepki gösterdi.

CHP Samsun İl Başkanı Türkel, yaptığı paylaşımda "Burası Tekkeköy Hurdacılar Sitesi. Samsun'da bir kamu kurumu hurda olarak Atamızın heykelini satmış. Yazıklar olsun size. Esnaf da satıyor. Gerekeni yapacağız" dedi.

Fatih Türkel hurdacıya satıldığı gündeme gelen ve hurdacının satışa çıkarttığını söylediği Atatürk heykelinin, hurdacıya ait iş yerinde akşam saatlerinde çekilen bir fotoğrafını sosyal medya sayfasında yayınlarken, bazı vatandaşlarda hurdacıda bulunan heykelin gündüz saatlerinde çekilmiş fotoğraflarını yayınlayarak duruma tepkilerini gösterdi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Samsun'da CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve bazı vatandaşların bir kamu kurumunun Atatürk heykelini Tekkeköy ilçesinde bir hurdacıya sattığı yönünde sosyal medyada yaptığı paylaşımlar üzerine, konuyla ilgili Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Heykelin hurdacıya satılmadığını, tadilat için demirciye verildiğini dile getiren emniyet şunları aktardı:

"Bazı yerel basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında 'Atatürk heykelini kim sattı. Samsun'da bir kamu kurumu Atamızın heykelini satmış' şeklinde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur. Atakum ilçesi Atakepe mahallesi Çobanlı mevkiinde bulunan Emniyet Müdürlüğümüze ait spor salonunda tadilat, tamirat ve çevre düzenlemesi yapıldığı sırada, spor salonunun önünde bulunan Atatürk heykelinin bakalit gövdesinde çatlaklar meydana geldiği ve demir ayaklarının paslanarak kırılmış olduğu görüldüğünden ve yerinde tamiri mümkün olmadığından Tekkeköy Sanayi Sitesinde bulunan demirciye tamir ve tadilat için gönderilmiştir. Tadilat işlemi bittiğinde Atatürk heykeli eski yerine konulacaktır. Basına yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"