Atatürk Üniversitesi'ne 'Milli Görüşçü' Aday

Atatürk Üniversitesi'ne 'Milli Görüşçü' Aday

ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ömer Çomaklı, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak seçimlerde rektörlüğe aday olduğunu...

ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ömer Çomaklı, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak seçimlerde rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Milli Gençlik Vakfı'nın yönetiminde bulunduğunu, merhum Necmettin Erbakan'ın emriyle Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kurduğunu anlatan Prof.Dr. Çomaklı, "İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığını yürüttüm. Arkadan 28 Şubat geldi. Bizi bir miktar örseledi. Bir takım soruşturmalar geçirdik. Ama asla üniversitede particilik, grupçuluk, cemaatçilik yapmam" dedi.

Kuruluşunun 59'uncu yılını kutlayan Atatürk Üniversitesinin 23 fakülte, 25 araştırma ve uygulama merkezi, 12 meslek yüksek okulu, 8 enstitü, 1 yüksek okul, 1 konservatuvarı bulunuyor. Şimdiye kadar 297 bin mezun veren, 137 bini açık öğretim olmak üzere toplam 210 bin öğrencisi bulunan Atatürk Üniversitesinde 2 bin 600'ü akademik ve 3 bin idari personel görev yapıyor. Son rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, 2 dönemden bu yana rektörlük yaptığı için seçimlere giremiyor.

Atatürk Üniversitesinin 16'ncı rektörlüğü için 40 kadar aday, nabız yoklarken Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Çomaklı adaylığını açıkladı. İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Yatkın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen 54 yaşındaki Prof.Dr. Çomaklı , öğretim üyelerinden oluşan, düşünce olarak kendilerine yakın 137 delege belirlediklerini, 3 aday adayı olarak seçim yaptıklarını, 112 oyun kullanıldığı seçimlerden birinci çıktığını bildirdi. Ön seçime katılan adaylar ve delegelerin desteğini aldığına işaret eden Prof.Dr. Ömer Çomaklı, şunları söyledi:

"Erzurum'daki çeşitli toplum kuruluşlarında görev aldım. Milli Gençlik Vakfı yönetiminde de bulundum. Rahmetli Erbakan hocanın emriyle Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Erzurum şubesini kurdum, uzun süre onun başkanlığını yaptım. Bu arada İlim Yayma Cemiyeti Erzurum şubesi başkanlığını yürüttüm. Arkadan 28 Şubat geldi. Bizi bir miktar örseledi. Normalde 2000 yılında profesör olmam gerekirken 2002 yılında profesörlük kadrosu verildi. Bir takım soruşturmalar geçirdik. Biz geldiğimiz gelenek o. Ama asla üniversitede bir particilik, bir grupçuluk. Ben Ak Parti adayı değilim. Açık, gidip Ak Partiye söyledim. Ben MHP'nin de adayı değilim. Ben Memur-Sen'e, Eğitim-Sen'e de gittim. Dolayısıyla biz asla bir grupçuluk, bir cemaatçilik yapmam. Benim bir gelenekten gelmem, zaten bizim geldiğimiz gelenek o anlamda grupçuluğa engel. Çünkü benim bir defa yönetim anlayışımın temelinde kul hakkı referans. Asla kul hakkına, insan hakkına girmeyeceğiz. Tamamen başarıya, tamamen liyakate, tamamen üniversitemize katacağı değere, o insanın bilimsel yönüne değer vereceğiz. Onu ön plana çıkaracağız."

FOTOĞRAFLI