Atatürk Üniversitesi’ndeki Olaylar

Atatürk Üniversitesi’ndeki Olaylar

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavganın ardından bugün de olaylar çıkarken, olaylara karışan öğrenciler gözaltına alındı.

– Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavganın ardından bugün de olaylar çıkarken, olaylara karışan öğrenciler gözaltına alındı.

Atatürk Üniversitesi kampüsünde bugün akşam saatlerinde yine gergin anlar yaşandı. Dün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde başlayan ve kısa sürede diğer fakültelere sıçrayan olaylar, akşam saatlerinde karşıt görüşlü öğrencilerin karşı karşıya gelmeleri üzerine yeniden patlak verdi. Birbirlerine saldıran iki gruba çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Olaylara karışıp kaçmaya çalışan öğrenciler ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Yakalanan öğrenciler gözaltına alındı. Atatürk Üniversitesi’nde yaşanan gerginlik polisin müdahalesiyle sonlandırılırken, gözaltına alınan öğrenciler sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Dün meydana gelen olaylara karışan ve bugün adliyeye sevk edilen 20 öğrenciden 6’sı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çevik kuvvet polisleri yeniden gerginlik çıkmaması için üniversitede tedbirlerini sürdürüyor.