Atatürk'ün son sözleri

Atatürk'ün son sözleri

Ulu Önder Atatürk'ün ölmeden önce son sözünün "Aleykümesselam" olduğu söyleniyor..

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında bugün düzenlenecek bir dizi törenle anılacak. Milletin gönlünde çok özel bir yere sahip Atatürk'ün yaşamı, çetin mücadeleler içinde geçti.

ÖLMEDEN ÖNCE NE SÖYLEDİ?

Vefatıyla bir ülkeyi yasa boğan Mustafa Kemal Atatürk'ün ölmeden önceki son sözleriyle ilgili farklı iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddiaları destekleyen bir açıklama da Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ali Güler'den geldi. Güler, ölmeden önceAtatürk'ün son sözlerinin "Aleykümselam" olduğunu söyledi.

"PAŞAM DİLİNİZİ DIŞARI ÇIKARIR MISINIZ?"

Dr. Ali Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Atatürk'ün komaya girdiğinde söylediği son söz 'Aleykümselam' sözüdür. 8 Kasım günü Atatürk saat 18.30'da Dr. Neşet Ömer İrdelp muayene için, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Paşam dilinizi dışarı çıkarır mısınız?' deyince Atatürk dilini dışarı çıkardı. Ardından, Dr. İrdelp 'Biraz daha uzatır mısınız?' diye sordu. Bunun üzerine Atatürk dilini tamamen içeri çekip sağına döndü. Orada birisiyle konuşur gibi 'Aleykümselam' dedi ve derin bir komaya girdi. Bundan 38 saat 5 dakika sonra da tıbben ölümü gerçekleşti."