Atatürk'e hakaret eden Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı

Atatürk'e hakaret eden Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı
Güncelleme:

Bir vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaretlerde bulunan Fatih Tezcan'ı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne şikayet etti.

Güven Ertürk isimli yurttaş, Fatih Tezcan’ın Atatürk'e yönelik hakaretlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet etti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

Ankaralı işçi Güven Ertürk, gerici yazar Fatih Tezcan'ın Atatürk'e yönelik hakaretlerini CİMER'e şikayet etti. CİMER de başvuruyu Adalet Bakanlığı'na iletti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Tezcan hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAZMIŞTI

Tezcan, Atatürk'ü “İslam düşmanı alkolik” olarak tanımlamış ‘'Cumhuriyet’i getiriyorum yalanıyla başa geçtikten sonra devlet ve millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur’dan kaçan, milletin egemenliğinden rakı bardaklarına sığınan bir İslâm düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi?” diye yazmıştı.

“BU GİBİ ŞAHISLARA FIRSAT VERİLMEMELİDİR”

Ertürk, CİMER'e yazdığı şikayet mektubunda ‘'Atamızı İslam düşmanı ve vatan haini alkolik olarak tanımlayan bu kişinin yargı önünde hesap vermesini, vatanını çok seven bir vatandaş olarak istemekteyim. Tek yumruk olmamız gereken şu günlerde bu gibi şahıslara fırsat verilmemelidir'' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ali Ekber Ertürk imzasıyla Sözcü'de yayınlanan habere göre; CİMER de Güven Ertürk isimli vatandaşa “Başvurunuz, üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız'ın 2019/52798 soruşturma sayılı dosyası ile adli soruşturma başlatılmıştır. Beyanlarınızı ve varsa taleplerinizi, Cumhuriyet Başsavcılığımız'a bizzat müracaat ederek, ilgili soruşturma dosyasına sunabilirsiniz” yanıtını verdi.