''Atatürk’e hakaret eden ya benim gibi cahilliğinden ya da hainliğinden''

Güncelleme:

35 yaşına kadar Atatürk'ü din düşmanı gördüğünü söyleyen vatandaş, BTP lideri Haydar Baş'ın eserlerinden Atatürk'ü okumaya başladıktan sonra görüşlerinin nasıl değiştiğini çarpıcı sözlerle anlattı

BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil’in halk buluşmaları sırasında karşısına çıkan bir vatandaş, Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki ‘Din düşmanı’ propagandasının nasıl etkili olduğunu ve Atatürk hakkındaki gerçeklerin yazıldığı kaynakların bu görüşleri nasıl değiştirdiğini çarpıcı bir şekilde gösterdi.

“72 MİLLETİ BİR MİLLET YAPMAYI BAŞARDI”

Kotil’e Atatürk hakkındaki görüşlerinin nasıl değiştiğini anlatan vatandaş şöyle konuştu:

“Ben gerçek Atatürk’üğ bilmiyordum. 35 yaşına kadar, özellikle Şeyh Sait olayından dolayı, şeyhimize olan bağlılığımızdan dolayı, Atatürk’ü hep din düşmanı olarak gördüm. 35 yaşından sonra okumaya, araştırmaya, özellikle Haydar Baş’ın Atatürk hakkındaki araştırmalarını dinledikten sonra kendim de bir araştırmaya girdim. En son şu kanaate vardım. Atatürk’e hakaret eden, aleyhte bulunan, ya benim gibi cahilliğinden ya da hainliğinden. Başka bir şey yok. O adam 72’yi bir yapmayı başarabildi, ülkeyi böyle kurtardı. Bugün de aynı zihniyette bir adama ihtiyaç var. 72 milleti tek yapabilecek bir insan gerek. Milli böyle çıkıyor ortaya.”

“PROJELERİNİZ HAVADA OLAN PROJELER DEĞİL”

Selim Kotil’in İstanbul için ortaya koyduğu projeleri de değerlendiren yurttaş”Projelerinizi ilk kez duyuyorum, sizi ilk kez tanıyorum ama kafamda ve gönlümde yer aldı. Havada olan projeler değil. Hepsini bilimle, ilimle açıklıyorsunuz” diye konuştu.