Atatürk'e hakaret yağdıran sözde yazar Türkiye'de ödül bile almış

Atatürk'e hakaret yağdıran sözde yazar Türkiye'de ödül bile almış
Güncelleme:

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Tzortzis’in, AK Parti iktidarına yakınlığı bilinen vakfın konferansına katılıp plaket aldığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Atatürk'e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis'in, iktidara yakınlığı ile bilinen bir vakfın programına da konuşmacı olarak katıldığı ve plaketle ödüllendirildiği ortaya çıktı.

"ALLAH DOSTU MUDUR YOKSA ŞEYTANIN DOSTU MUDUR ?"

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Tzortzis, isim vermeden Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını işaret ederek, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis'in Atatürk'e “şeytanın dostu” iması yaptığında öğrencilerin alkışlaması dikkat çekti.

10 BİNA KİRALADILAR

Cumhuriyet'in haberine göre, hakareti Türkiye'yi ayağa kaldıran Tzortzis, 2017'nin Aralık ayında bir başka vakfın konferansına da katıldı. Konuştu ve plaketle ödüllendirildi.

Yine Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kurucusuna ‘şeytan' diyen bu adamı konuşturan vakfa, 10 bina kiraladı ve 5 milyon 993 bin 775 TL harcadı. Rakamlar, İBB'nin STK-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu'nda yer aldı.

Hükümete yakın vakıflara 3 ayda 2,6 milyar TLHükümete yakın vakıflara 3 ayda 2,6 milyar TL

İBB, Erdoğan'a yakın vakıflara ne kadar para yardımı yaptı ?İBB, Erdoğan'a yakın vakıflara ne kadar para yardımı yaptı ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: ''Vakıflara, derneklere hizmet etmeyecekler''İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: ''Vakıflara, derneklere hizmet etmeyecekler''

Cumhuriyet