Avrupa Halter Şampiyonası'na Altın Madalyalar İle Başladık

Avrupa Halter Şampiyonası'na Altın Madalyalar İle Başladık

BÜYÜKLER Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde Bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan Konak 2 altın, 1 gümüş, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya...

BÜYÜKLER Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde Bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan Konak 2 altın, 1 gümüş, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya elde etti. Avrupa Halter Şampiyonası'nda bugün Bayanlar 53 kiloda Sema Acartürk ve Bediha Tunadağı, erkekler 62 kiloda ise Erol Bilgin ve Hurşit Atak podyuma çıkacak

Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde Bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan Konak 2 altın, 1 gümüş, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya elde etti.

Norveç'in Forde kentinde başlayan şampiyonanın ilk gününde Sibel Özkan Konak, koparmada kaldırdığı 82 kiloyla gümüş ,silkmede 100 kiloyla altın, toplamda da 182 kiloyla Avrupa Şampiyonu olurken kürsünün en üst basamağına çıkarak Norveç'in Forde kentinde İstiklal Marşımızı coşkuyla okuttu.

Aynı kiloda yarışan Nurcan Taylan ise, koparmada elde ettiği 81 kilo ve tartı avantajıyla bronz madalya kazanan isim oldu. Nurcan Taylan silkmede 96 kiloyla 5., toplamda da 177 kiloyla 4. sırada yer aldı.

Koparmada altın madalyayı 83 kilo kaldıran Rumen Monica Suneta Csengeri elde etti. Silkmede ise İtalyan Genny Caterina Pagliaro 99 kiloyla ikinci, Ukraynalı Iana Diachenko 98 kiloyla üçüncü oldu.Toplamda ise gümüş madalyayı İtalyan Pagliaro 180 kiloyla, bronz madalyayı ise Rumen Csengeri 178 kiloyla boynuna taktı.

Erkekler 56 kiloda yarışan İsmet Algül, koparmada 115 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyaya uzandı. Silkmede 130 kiloyla 7. Oldu,Toplamda ise 245 kiloya ulaşarak, 4. Oldu.

Aynı kiloda yarışan Gökhan Kılıç ise, koparmada kaldırdığı 110 kilo ile 6. silkmede 134 kiloyla 5. toplamda da 244 kiloyla 5. sırada yer aldı.

Silkmede İtalya'dan Scarantino 144 kiloyla altın madalya kazanan isim oldu. İspanyol Brachi 143 kiloyla gümüş, Azerbaycanlı Elmar Aliyev de 136 kiloyla bronz madalya elde etti.

Toplamda da 264 kiloya ulaşan İtalyan Scarantino tartı avantajı ile birinci, İspanyol Brachi ise 264 kilo ve tartı avantajı farkıyla ikinci olurken, Rumen Ilie Ciotıoiu 247 kiloyla üçüncülüğü kazandı.

Halter Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar; "Sporcularımızın gelecekte bu başarılarını arttırarak devam ettireceğine inanıyorum. Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcularımız ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda bugün Bayanlar 53 kiloda Sema Acartürk ve Bediha Tunadağı, erkekler 62 kiloda ise Erol Bilgin ve Hurşit Atak podyuma çıkacak.