Avrupa’nın geleceği Türkiye’de yetişecek

Avrupa’nın geleceği Türkiye’de yetişecek

Süleyman Şah Üniversitesi, öğrencilere büyük avntajlar sunuyor.

Eğitim dilinin yüzde 100 İngilizce olduğu Süleyman Şah Üniversitesi (SSU), üniversite eğitimini Türkiye’de almak isteyen öğrencilere büyük avantajlar sunuyor.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) nın kaldırılması ile yurtdışında okuyan Türk öğrencilerin Türkiye’de eğitim alabilmesi oldukça kolaylaştı. YÖS’ün kaldırımasının ardından Türkiye’deki üniversiteler yurtdışında okuyan öğrencilerden gelen talepleri kendileri almaya başladı. Lise eğitimini yurtdışında alarak eğitim hayatının geri kalanına türkiye’de devam etmek isteyen bir öğrenci için en önemli konu lise diploması. Özellikle Almanya’da okuyan ve üniversite hayatına Türkiye’de devam etmek isteyen öğrenciler “Abitur” diplomasına sahiplerse bir adım öne geçiyorlar.

Kısa sürede adapte oluyorlar

Süleyman Şah Üniversitesi’nde eğitim dilinin İngilizce olması başta Almanya ve diğer yurtdışı ülkelerinden Türkiye’ye gelerek üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere büyük kolaylıklar sağlıyor. İngilizce eğitim sayesinde dil konusunda herhangbir sorun yaşamayan öğrenciler, 5 kıtadan, 20’den fazla ülkeden 50’ye yakın öğrencinin bulunduğu üniversiteye adaptasyon sorununuda kısa sürede atlatıyor.

Öğrenciye tam destek

SSU’da eğitim almak isteyen bir öğrencinin yapması gereken tek şey resmi web adresi üzerinden Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile irtibata geçerek kafasında oluşan sorulara cevap alması. Tamamen uzman isimlerden oluşan kadrosuyla Türkiye’de eğitim almak isteyen öğrencilere yardımcı olan bu koordinatörlük ilk günden mezun olana kadar her adımında öğrencinin yanında yer alıyor.

Üniversitede eğitim veren akademik kadroda yurtdışından gelen çok sayıda yabancı hocanın bulunması da öğrenciler için bir diğer avantaj. Yurtdışından gelen öğrenciler yabancı dil bilgisine sahip oldukları için mezun oldukları takdirde Türkiye gibi ekonomisi gelişen ve Avrupa’yla olan ticaretini artıran bir ülkede rahatlıkla istihdam edilme şansına sahipler.

Kaliteli eğitim, uygun eğitim ücretleri

Hedefini Avrupa’nın sosyal bilimler merkezi olmak şeklinde koyan ve vizyonunu Türkiye ile batı dünyası arasında bir köprü oluşturmak olarak belirleyen SSU’nun eğitim ücretleri yurtdışındaki ve Türkiye’deki birçok üniversiteye oranla daha uygun. Üniversitenin az fakülte/ az bölüm/ az öğrenci ile nitelikli mezun vermeyi hedeflemesi ve eğitimin ön plana çıkması bunun başlıca sebeplerinden.