Ayağa kalka soruşturma

Ayağa kalka soruşturma
Güncelleme:

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in “Yerlerde süründüğün yeter, ayağa kalk Sakarya” sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık, FETÖ'nün sözleri için bilirkişi incelemesi yaptıracak.

Subliminal mesajlarla tabanına örgütsel mesajlar veren teröristbaşı Fetullah Gülen, geçtiğimiz günlerde Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” şiirinden bir bölümü değiştirerek okuması tartışma yarattı. “Yol bu, yöntem bu; gerisi angarya / Yerlerde süründüğün yeter, ayağa kalk Sakarya” diyen ve sözlerinin sonunda ayağa kalkan teröristbaşının tabanına “yeni bir mesajı” olarak yorumlandı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuyan hücrelerine yeni bir kalkışma ya da intihar saldırısı için talimat vermiş olabileceği şeklinde değerlendirilen Gülen’in sözleriyle ilgili harekete geçti ve soruşturma başlattı. Soruşturmanın, Anayasal düzene karşı suçlar ve terör örgütü yöneticiliği suçundan açıldığı öğrenildi. Hüseyin Gülerce’nin, terörisbaşının açıklamasının ardından yazdığı “Gülen’in yeri intihar saldırısı talimatı” başlıklı yazısı da soruşturmaya girdi. Soruşturma kapsamında Gülerce’nin de “tanık” sıfatıyla dinlenebileceği kaydedildi.

GÖRÜNTÜLER İNCELENECEK

Daha önce de “Şunun da başına bir bomba olsak, patlasak! Şunun da getirip başında bir helikopter uçursak, morallerini bozsak” şeklinde konuşan Gülen’in, “Ayağa kalk Sakarya” sözlerinin yer aldığı görüntüler bilirkişiler tarafından incelenecek. Gülen’in nasıl bir mesaj verdiğine ilişkin inceleme yapılacak ve rapor hazırlanacak. Soruşturmanın sonuçlanmasının ardından hazırlanacak yeni iddianamenin birleştirilmesi istemiyle Gülen’in bir numaralı sanık olduğu Akıncı Davası’na bakan Mahkemeye gönderileceği öğrenildi.