Ayasofya Camii'nin imamı belli oldu

Ayasofya Camii'nin imamı belli oldu
Güncelleme:

Ayasafoya'nın ibadete açılması kararının ardından tarihi camide görev alacak isimler de belli olmaya başladı. İlk imam olarak Ferruh Muştuer'in, müezzin olarak Alpcan Çelik'in atanacağı öğrenildi.

Ayasofya'nın cami olarak açılmasının ardından ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz'a hazırlıklar devam ederken gözler dünyaca ünlü mabedde kimlerin görevlendirileceği sorusuna çevrildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. Alınan bilgiye göre ilk imam olarak Ferruh Muştuer'in, müezzin olarak da Alpcan Çelik'in atanması gündemde.

Ayasofya Camii'nin imamı belli oldu - Resim : 1

Ferruh Muştuer

MUŞTUER, 2015'İN BİRİNCİSİ
Ferruh Muştuer, Ayasofya'da daha önce Fetih Suresi'ni okumuştu. Muştuer'in ayrıca 2015 yılındaki Dünya Kur'anı Kerim okuma yarışmasında birinciliği bulunuyor.

İlk müezzin olarak görev alması beklenen müezzin Alpcan Çelik de Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Çelik'in de Kur'an tilavetinde dünya birinciliği bulunuyor.

Ayasofya Camii'nin imamı belli oldu - Resim : 2

Alpcan Çelik

FERRUH MUŞTUER KİMDİR?
1971 yılında Kütahya'da doğdu. Hafızlık ve lise tahsi- lini Kütahya'da tamamladı. 1996 yılında Tavşanlı ilçesinde müezzin-kayyım olarak göreve başladı. 2006-2010 yılları arasında Avusturya'da din görevlisi olarak görev yaptı. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü'nü tamamlayarak icazet aldı. 2015 yılında Kuveyt'te düzenlenen Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu. 2013 yılından beri İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Muştuer evli ve üç çocuk babasıdır.

Etiketler ayasofya müezzin imam