Ayasofya’ya 235 TL’ye ''namaz turu'' ilanı!

Ayasofya’ya 235 TL’ye ''namaz turu'' ilanı!
Güncelleme:

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine tepkiler sürerken, tarihi yapı siyasetin yanı sıra ekonomik olarak da istismar ediliyor. 24 Temmuz’da açılacak yapıya 235 TL karşılığında tur düzenlendiğine ilişkin ilan paylaşıldı

Siyasi istismara maruz bırakılan Ayasofya’nın ibadete açılmasına tepkiler sürerken bir tartışma da tarihi yapının ekonomiye olan katkısına ilişkin yaşanıyor. Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’nin en fazla ziyaretçi müzesi olan Ayasofya, geçtiğimiz yıl 3.7 milyon kez ziyaret edilerek İstanbul’daki boğaz köprülerinden fazla gelir bıraktı.

Yıllık 400 milyon lirayı aşan geliriyle Ayasofya’dan ortaya çıkan boşluğun nasıl doldurulacağı merak konusuyken 24 Temmuz’da cami olarak açılacak yapıya 235 TL karşılığında tur düzenlendiğine ilişkin paylaşılan ilan, ekonomik istismarın da yaşandığını akıllara getirdi.

Parayla mı girilecek?

Sosyal medyadan kapı, mobilya ve hırdavat malzemeleri satışlarının yapıldığı bir firmanın paylaştığı ilan bir süre sonra kaldırıldı.

T24’te yer alan habere göre ismini vermeyen bir firma yetkilisi, öyle bir ilanın olmadığını, ilanı kaldırdıklarını söyledi. Olmayan bir ilanın kaldırılamayacağı sorusu üzerine ise firma yetkilisi, “Ben size öyle bir ilan var demedim. İlan kaldırıldı” dedi.

T24