Ayça Kaya'dan çocuklar için beslenme saati

Ayça Kaya'dan çocuklar için beslenme saati

Doktor Ayça Kaya, yeni kitabıyla bu kez de çocuklar için kollarını sıvadı

“Beslenme Saati” isimli yeni kitabı ile Kaya, sağlıklı çocuk beslenmesinde rehber olacak bilgilerini okuyuculara aktarıyor.

Doğru beslenme alışkanlığının çocuklukta başladığına dikkat çeken Dr. Ayça Kaya’nın yeni kitabı, çocuklar için kilo kontrolü, çocuk beslenmesinin püf noktaları, besleyici yemek tarifleri ve gebelik döneminde beslenme bölümlerinden oluşuyor.  Bu kitapta Kaya, anne ve anne adaylarına, en kıymetlilerine bebeklikten itibaren doğru yeme ve beslenme alışkanlıklarını kazandıracak hap gibi bilgiler veriyor.

“Beslenme Saati”nin  bir diyet kitabı olmadığını özellikle vurgulayan Dr. Ayça Kaya, kitabında bir anne olarak kendi çocuklarında deneyimlediği ve kültürel yemek alışkanlıklarımızla ilgili olarak karşılaştığı  zorlukların yanı sıra bir hekim olarak da hastalarında gözlemlediği sorunları okuyucularla paylaşıyor.

Doktor Ayça Kaya, Doğan Kitap’tan çıkan üçüncü kitabı  Beslenme Saati için “Bu kitabı, okuyucularımın çocukları ve kendileri için kilo yönetimini kendi kendilerine yapabilmeleri, çocuklarının  ve kendilerinin  yeme alışkanlıklarını kendi kendilerine değiştirme becerisini kazanabilmeleri için hazırladım. Umarım bu kitap hem okuyucularım hem de çocukları için yaşam boyunca bir yol gösterici, kilo kontrolü  konusunda  kılavuz bir kitap olur.” diyor.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’nın Beslenme Saati ile birlikte Doğan Kitap’tan yayınlanmış Sayarak Zayıfla ve Sayarak Zayıfla Mutfakta isimli iki kitabı daha bulunmaktadır. Dr. Ayça Kaya, 2000 yılından beri uyguladığı ‘’Sayarak Zayıfla-5333’’ yöntemini anlattığı kitapları ile daha çok kişiye ulaşarak, obeziteye karşı halkı bilinçlendirme amaçlamaktadır.