Aydar Yaylası'nı da kaybettik !

Aydar Yaylası'nı da kaybettik !

"Korumaya alınan" Karadeniz'in ünlü turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda son durum içler acısı..

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde yer alan ünlü Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edildi. Aynı zamanda belediye mücavir alanı olan ve doğal güzelliği ile öne çıkan yaylada bu tarihten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı. 1994 yılında Milli Park, 1998 yılında ise Doğal SİT alanı ilan edilerek, sözde koruma altına alınan Ayder, 2006 yılında da Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi’ ilan edildi.

Park edecek yer bile yok
 
Fırtına İnisiyatifi Grubu’nun avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu, “Binlerce aracın giriş çıkış yaptığı, araçların park edecek yeri bile bulunmayan Ayder’de mangal dumanından göz gözü görmüyor. Birileri de, Ayder öyle bir turizm bölgesi haline geldi ki bölgeye olan bu turizm ilgisini diğer yaylalara da taşıyalım’ diyor. Bunu da Yeşil Yol ile yapacaklar. Yeşil Yol, Ayder yaylasının benzerlerinin oluşturulması için planlandı. Yeşil Yol ile yaylalarımızın Ayder Yaylasına dönüşmesini istemiyoruz” dedi.
 
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin İlçesi’nin 19 kilometre güney doğusunda, 1350 metre yükseklikte yer alıyor. Fırtına Deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek ulaşılan Ayder Yaylası, balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar’a dayamış tam bir cennet görünümünde.