Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Hedeflerine Hazırlanıyor

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Hedeflerine Hazırlanıyor

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi tarafından planlanan "Aydın'da Hedef 2023" konulu toplantıda eğitimin geleceği masaya yatırıldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi tarafından planlanan "Aydın'da Hedef 2023" konulu toplantıda eğitimin geleceği masaya yatırıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Ar-Ge'de görevli proje koordinatörleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Demirci, toplantının açılışında yaptığı sunumda "Aydınız Okuyoruz", "Aydın'a Değer", "Aydın Öğretmenleriyle Aydınlanıyor", "2016 Spor Şenliği", "Akademik Başarı", "Kalite Bizim İşimiz", "Geleceğimi Koruyorum ve Zihinlerde Eğitim" ile "Bireylerde Öz Denetim" projeleri hakkında bilgi verdi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde aday öğretmenlere ders niteliğinde yapmış olduğu konuşmasını büyük bir heyecanla izlediğini ve verdiği bütün mesajlarının bir başucu kitabı şeklinde faydalanılacak kaynak olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden beklenti ve isteklerinin altını çizerek; "Yetiştirme kurslarının önemi, yaklaşan TEOG ve LYS, Aile Eğitimi, Kutlamaya başladığımız Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, yakın tarihte kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Okullarımızda alınacak Güvenlik Tedbirleri, Değerler Eğitimi ve Aday Öğretmenlik Sürecine ilişkin herkes üzerine düşenini büyük gayret göstererek yapsın" dedi.

Stratejik planlar konusunda da görüşlerini ifade eden Töre, "Aydın'da Hedef 2023 alanında projeler geliştirin. Bir şey bir noktadan alınarak ileri bir noktaya taşınmışsa, ben o zaman mutlu olurum. Örneğin biz Aydın'da eğitimi şuradan alarak bu noktaya taşıdık, öğrenci konusunda şu başarıyı sağladık, okullaşma oranında ise bu başarıyı kazandık, şeklinde net sonuçlar istiyorum" diye konuştu.

Toplantının sonraki bölümlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Servet Taşkan, Arif Çopur, H.Hakan Durum, Vahit Çopur, Alaaddin Yalçınkaya, Sabahattin Yakıcı, Ramazan Kanıtürk ve A. Tansel Sarayköylüoğlu bağlı birimleri hakkında sunum yaparak katılımcılara açıklamalarda bulundu.