AYM üyesi Yıldırım'dan yeni ''ışıklı gece'' açıklaması

AYM üyesi Yıldırım'dan yeni ''ışıklı gece'' açıklaması
Güncelleme:

AYM üyesi Engin Yıldırım dün gece yarısı bir anda gündeme oturan ve büyük tartışmalara yol açan ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımını sildi ve bir açıklama yayınladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, bir anda gündeme oturan "ışıklar yanıyor" paylaşımı ile ilgili yeni açıklama yaptı. 

Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım.

Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir."

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yaparak "Işıklar yanıyor" başlığıyla bir tweet paylaşmıştı.

AYM üyesi Engin Yıldırım'ın tweetini önce Aktroller, daha sonra iktidar yanlısı gazetecilerin hedefi olmasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan "Işıklarımız hiç sönmüyor" tweeti atılarak yanıt verilmişti.

İçişleri ve AYM arasında ‘Işıklı’ atışmaİçişleri ve AYM arasında ‘Işıklı’ atışma