Babadağ Turizmle Geleceğe Açılacak

Babadağ Turizmle Geleceğe Açılacak

DENİZLİ'nin tekstil merkezi Babadağ İlçesi'nden göçü önlemek ve ilçeyi turizmle tanıtmak için harekete geçen Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği...

DENİZLİ'nin tekstil merkezi Babadağ İlçesi'nden göçü önlemek ve ilçeyi turizmle tanıtmak için harekete geçen Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), "Turizm Yolunda Babadağ Projesi'ni uygulamaya koydu. Proje tanıtımında konuşan BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, ilçenin turizmle geleceğe hazırlanması için yol haritasını oluşturduklarını söyledi.

BASİAD'ın Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği, Babadağ Kaymakamlığı ve Babadağ Belediyesi'nin ortaklığında bölgenin turizm analizi yapma, ilçede turizm faaliyetlerini başlatacak yol haritasını oluşturmak, ilçeyi gelecek yıllara hazırlamak amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı. Dedeman Park Otel'deki proje tanıtımına; AK Parti Milletvekili Nihat Zaybekci, CHP Milletvekili Melike Basmacı, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, AK Partili Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ile çok sayıda kişi katıldı.

BABADAĞ'I BABADAĞLILAR PLANLADI

BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, "Turizm Yolu'nda Babadağ Projesi" ile yoğun göç veren ilçede yeniden değer üretebilecek sürdürülebilir bir ekonomik sistemin kurgulanmasını, Babadağ'da bir turizm analizi yapmayı, turizm faaliyetlerini başlatacak yol haritası oluşturmayı, Denizli turizmini çeşitlendirilmesine katkı koymayı amaçladıklarını söyledi. Projeyle literatür taramasıyla üç ayda 3 binden fazla dokümanın tarandığını, atölye çalışmalarının gerçekleştirildiğini, tüm bunların sonucunda 5 mekansal konsept tasarımının yapılmasının sağlandığını söyleyen Kasapoğlu, şöyle dedi:

"Çalışmalarla Babadağ'ın bir fotoğrafı çekildi ve rapor hazırlandı. Yapılan analizle Babadağ'ın turizmden değer üretebilmesi için yapılması gerekenler, gelişme eksenleri, stratejiler ve faaliyetler listelendi. Babadağ için ilk profesyonel dokunuş yapıldı. Özetle, Babadağlılar, Babadağ'ı planladı."

VİZYON BELİRLENDİ

Babadağ'da öncelikle gelire dönüşebilecek değerleri; dokuma markası, butik otel ve yerel tatlar, Babadağ piknik alanı olarak sıralayan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Vizyonu da Denizli'de turizmden en yüksek katma değeri üreten ve yaşayan bir Babadağ olarak belirledik. Ayrıca hedef kitle odakları için analizler gerçekleştirdik. Ortaya "Babadağ'da kültürümü yaşayabiliyorum, Babadağ bana sakinlik ve huzur veriyor, burada geçmişe gidiyorum ve bizi biz yapan değerlerimizi görüyorum. Babadağ hayatımızın bir parçası" şeklinde görüş çıktı. Marka vaadi için Babadağ sizi rutinden uzaklaştırır ve kendinizi tekrar keşfetmenize yardımcı olur tespitini yaptık."

"BABADAĞ SANAYİ MÜZESİ ÖNEMLİ BİR ARAÇ"

Mekansal planlama atölyelerinde ortaya konulan görüşler doğrultusunda öncelikli turizm yatırımlarının neler olması gerektiğini belirlediklerini söyleyen Selim Kasapoğlu, "Geçmişten gelen kültürümüzü görünür kılmak için Babadağ Sanayi Müzesi önemli bir araç. Konaklamayı sağlayacak butik otel yapılmalıdır. Butik otelle senkronize olarak sokak yenilemesi gerçekleştirilmelidir. Babadağ'ın yayla imkanlarını hedef kitle açısından tercih edilebilir hale getirmek ve turizmden elde edilen katma değeri artırabilmek için Babadağ'ın doğal yapısına uygun kaliteli tesisler oluşturulmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI