''Back2Business'' Uluslararası Ticaret Odaları'nı buluşturdu

''Back2Business'' Uluslararası Ticaret Odaları'nı buluşturdu

Uluslararası Ticaret Odaları ve konsolosluklar 3. kez ''Back2Business'' etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası’nın “Back2Business” etkinliği, Türkiye İş Bankası’nın ev sahipliğinde, konsoloslukların ve uluslararası ticaret odalarının iş birliği ile gerçekleşti. Organizasyonun onur konuğu uluslararası konuşmacı, yazar ve iş geliştirme uzmanı Roger Harrop, yirmi beş yıllık deneyimini ortaya koyan, Win!: How to Succeed in the New Game of Buisness (Kazanmak!: Yeni İş Oyununda Nasıl Başarılı Olunur) adlı son kitabını temel alan bir konuşma sundu.

Speaker Wiki tarafından seçilen ilk on Uluslararası İşletme ve Strateji Konuşmacıları arasında yer alan, En İyi Yöneticiler Akademisi’nin üyelerince iki kez yılın konuşmacısı seçilen Harrop ilham verici, motive edici, düşünceleri harekete geçiren bir performans gerçekleştirdi. Basit, net, daima hedefe yönelik fikir ve stratejiler sunan konuşmacı, girişimcilerin işlerini, yöneticilik becerilerini geliştirebilmeleri, hızlı ve sağlam büyüme sağlayabilmeleri için ipuçları verdi. Kazanma yolunda hata yapmanın, herhangi bir yarışta ikinci gelmenin mümkün olmadığı günümüzün yeni iş dünyasındaki hem küçük hem de büyük çaplı şirketler için faydalı olacak başarı kurallarını ortaya koydu.

İş hayatında başarı kurallarını konuştular

Harrop iş hayatında başarının dört temel adımını şöyle sıraladı: 1. Her ne yaparsanız yapın sıra dışı olun, 2. Şirketiniz çalışmak için harika bir yer olsun, 3. Müşterileri iyi gözlemleyin, 4. Sonuca odaklanın.

Harrop konuşmasında değişime ayak uydurmanın, yeniliğe, gelişime açık olmanın ve teknolojiyi yakalamanın gerekliliğine vurgu yaptı. Özellikle genç kuşağın teknolojiyle iç içe olduğunu ve şirketlerin bundan faydalanmaları gerektiğini ifade etti. Küçük şirketlerin büyük kurumsal şirketlere oranla  teknolojideki yeniliklere daha hızlı adapte olabildiklerine dikkat çekti. Sonuç olarak iş dünyasında “kazanan” olabilmek için kişinin üç temel özelliğe sahip olması gerektiğini söyledi: inanç, tutku, cesaret.

420 kişinin katıldığı bu büyük buluşmaya Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası üyeleri, Arjantin Büyükelçisi, Brezilya ve Amerikan Konsolosu, Arjantin, Danimarka Konsolos Yardımcıları, Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı ve Ekonomi&Refah Bölümü Başkanı, UKTI–Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı yetkililerinin yanı sıra ABFT Amerikan Ticaret Odası, Amerikan Konsolosluğu Ticaret Ekibi, İskoç Derneği ile Avustralya Konsolosluğu Ticaret Ekibi, İspanya Konsolosluğu–İspanya Ekonomi ve Ticaret Ofisi, Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre Ticaret Odaları ve KOTRA–Kore Ticari Yatırımı Tanıtım Ajansı katıldı. Üçüncü kez düzenlenen  bu etkinlikte Türkiye’deki uluslararası iş dünyası mensupları birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.

Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası başkanı Chris Gaunt, ilk ikisi yoğun ilgi gören Back2Business etkinliğinin üçüncüsünü yine yoğun bir katılımla gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.